Vreau masina dar ce sa-mi iau..

Au trecut 4 luni de cand sunt in Germania si lucrez pentru nemti, polonezi si ce natii de oameni vor mai sta in apartamentele pe care le renovez. Una peste alta este bine, se strang ceva banuti si acum ma gandesc ce masina sa imi cumpar… Ma tot uit de masini pe cdiverse siteuri am fost si intr-un targ aici in Berlin si ma gandesc la un Volkswagen multivan, mare incapator si bun, cei drept mai am de asteptat pana in august dar, pana atunci ma gandesc de unde sa il iau.

Trebuie sa tin cont de asigurarea casco care aici dar si in tara este obligatorie si utila chiar. Mai trebuie sa tin cont de tot felul de taxe.

Cat despre masina ideala pentru mine, arata cam in felul urmator…. 8+1 locuri, consum potrivit ca la marimea asta mic nu poti cere, fiabilitate, un interior dragut. La masina nu ma intereseaza viteza maxima, eu oricum merg cu masina la viteza de croaziera, pana la urma imi iau masina nu avion.

Ca masina asi mai putea alege Mercedes Viano dar, cam costisitoare insa mi se pare genial aspectul exterior si cel mai important interior.

Una peste alta, atuncik cand iti iei o masina trebuie sa ti cont de cateva aspecte foarte importante iar ca sfaturi pot recomanda, atentia la designul interior pentru a simti pe deplin placerea de a conduce, designul exterior, consum, spatiu pentru persoane, bagaje, adaptari posibile, costul pieselor de schimb, daca o rulezi in Romania s-ar putea sa fie cel mai important aspect deoarece stim cu toti ca in tara, strazile sunt cum sunt, nu ca la nemti unde au asfalt si pe camp apoi pe drum, la noi in 100 de metrii parcursi distrugi ceva pe la masina. Masina in plus trebuie sa fie incapatoare dar nu enorma, trebuie sa ai grija si la latimea ei deoarece s-ar putea sa te incurce la parcari. Sistemul de sonorizare este si el un lucru important, nu dai discoteca in masina dar nici in surdina nu dai muzica in surdina.

Sunt foarte multe lucruri de care trebuie sa tinem cont insa cele mai importante sunt asigurarile si impozitele care ne mananca zilele. Am mai scris eu pe blog despre masini si faptul ca vreau sa imi cumpar masina si alte vise de-ale mele pe undeva printr-un articol anterior de pe blog. O sa mai scriu pe aici zilele astea despre ce mai vad prin targurile de masini.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *