Voi ce unelte electrice aveti si care va sunt de folos?

M-au intrebat cativa oameni ce unelte ar trebui sa aiba in casa pentru a putea face mici proiecte sau modificari. Toti avem tablouri prin casa sau ne cumparam mobila pe care va trebui sa o si asamblam, ca doar o primim pe bucati si e mult mai bine sa stii ca toate componentele au fost unite de “mana ta”.

Se pare ca ai nevoie in atelierul tau de cateva unelte electrice care sa-ti inlocuiasca mana la nevoie. Cu toate acestea, n-am stiut cu ce sa raspund acelor oameni pentru ca nu cred ca am trecut prin toate, dar pana acum n-a fost cazul sa imi trebuiasca o unealta pe care sa n-o am.

Intrebarile au venit intr-un timp cat se poate de scurt si am zis ca pe viitor, pentru a nu uita, daca ma intreaba cineva sa am unde sa-l trimit, asa ca amintesc in articolul asta sculele electrice pe care le am eu si il voi actualiza pe masura ce imi mai cumpar cate ceva.

Fierastrau circular

L-am luat de curiozitate si din cauza faptului ca era si la reducere, dar nu m-am gandit niciodata ca o sa imi foloseasca atat de mult. Chiar daca nu-l folosesc mult in casa mea, am prieteni care ar face cinste la nevoie pentru cateva zeci de minute de taiat cu fierastraul circular. E bun, e puternic, probabil mai puternic decat multe unelte la fel de mici. Sunt si mai scumpe, dar ideea e sa cauti unde trebuie. Eu am luat ceva de aici, nu stiu ce oferte mai sunt acum.

Bormasina (cu sau fara fir)

Am scris “cu sau fara fir” pentru ca am avut si cu fir, s-a stricat si am luat una fara. Diferenta e mare, prima e mai puternica, a doua e mai practica, e important sa stii ce iti trebuie. Eu o prefer pe cea fara fir, e mai comoda, dar iti dai seama ca o vrei si pe aia cu fir cand vezi ca motorul nu trage.

Slefuitor

E bun daca iti place sa te joci cu lemnul, sa mesteresti, sa prelucrezi si sa dai un finisaj placut suprafetei. Sunt zile in care n-am activitate si chiar devine o placere sa faci cate ceva. Am unul de la DeWalt, nu stiu daca e cel mai bun dar macar am mai auzit de ei.

Flex (polizor unghiular)

N-am vazut multe case fara polizor unghiular, sau daca am vazut cu siguranta au imprumutat unul la un moment dat. Cum mie nu-mi place sa depind de altii mi-am luat si eu un flex mai ieftin. E mult spus ieftin, toate sunt ieftine daca te uiti bine. Pana si un Bosch profesional e 200 – 250 de lei, un pret mic pentru o unealta profesionala.

Aparat de sudura

Nu ma incanta sa-l am, dar n-as putea sa chem un sudor sa ma ajute pentru ca de fiecare data cand am folosit aparatul de sudura n-a durat mai mult de 5 minute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *