Visez si eu la o camera video profesionala

De ceva timp, cam doi ani tot zic ca imi iau si eu o camera video profi, visez la o astfel de camera pentru a-mi pune pe picioare un proiect de divertisment jurnalistic. Cum vine asta? Acest proiect consta in intervievarea persoanelor simple, aleatoriu din mai multe orase despre diverse teme dintre care teme politice, religioase, cotidiene. Unii dau raspunsuri extrem de amuzante in fata camerei de filmat.

Ma orientez spre o camera mai profi, o camera Sony AX2000 daca se poate, care pe digitalxx.eu ajunge la 2.590 de euro dar isi merita fiecare cent din pret. Este o camera de exceptie care inregistreaza Full HD in format AVCHD, are senzor CMOS Exmor R de 6.0 mm. Este geniala camera, chiar daca incerc sa ma arunc din prima cat mai sus, cred ca va fi cea mai buna alegere. In jumatate de an o voi cumpara, momentan prioritara este masina apoi camera video.

Insa asa ca aspect sa va arat o imagine cu aceasta camera video.

SONY_AX2000_PAL_22Frumoasa nu? Eu zic ca este si pe langa aspect aceasta camera poate multe. In functie de bugetul pe care voi reusi sa il formez imi voi lua aceasta camera sau in cel mai rau caz o camera foto DSLR care sa si filmeze bine. Urmeaza sa plec iar din tara, in Germania, acolo sper sa reusesc sa strang banii necesari pentru aceasta frumusete si dece nu si pentru o camera foto DSLR, sa am tot ce imi trebuie pentru viitorul proiect.

Uitandu-ma pe digitalxx, m-a mai atras cateva camere si de curiozitate, m-am uitat si cat costa cea mai scumpa camera vide, ca raspuns vine o camera produsa tot de Sony, Sony PMW-F3L un mastodont al camerelor video care ajunge la pretul de 12.500 de euro. Aceasta camera nu prea este una de tinut in mana sau pe umar, este mai mult camera pentru trepied, special conceputa pentru studiourile de televiziune. Aceasta dispune de performante de nivel inalt, poate fi numita chiar si mamica camerelor video de nivel profesional. Ca aspect aceasta camera, nu exceleaza, avand o carcasa catalogata de carcotasi drept „Fier de calcat” dar ca performante, se descurca excelent, aproband regula conform careia aspectul este doar o simpla coperta proasta a unui roman excelent.

Revenind la realitate, dar visand in continuare sper ca pana in luna Iunie 2014 sa am si eu o camera video profesionala sau macar o camera foto DSLR, decenta ca performante in fotografiere si filmare. Iar pana in 2015 sper sa ma pun pe picioare cu proiectul meu de divertisment.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *