Visele chiar au o semnificatie?

Salut, hai sa vorbim despre noapte, noaptea dormim, ne odihnim si visam. Asa ca hai sa vorbim despre vise. Visele sunt percepute de noi ca si ganduri in subconstient. Eu percep visele ca odihna creierului, atunci cand dormim, visam. Dece visam?

Visam pentru ca procesorul nostru, creierul este destul de relaxat pentru a umbla in cele mai inaccesibile locuri ale mintii, ziua suntem prea ocupati, avem prea multe griji si nevoi pentru a putea sa ne gandim la tot. Noaptea insa, asta se schimba, creierul nostru are destul timp si este destul de odihnit pentru a visa, pentru a-ti reda imagini din trairile si fricile tale.

mechty-oblaka-shary-nebo

Stiai ca visam doar spre dimineata? Da visam doar atunci cand creierul este destul de odihnit sa poata reda imagini in subconstient, nu vom visa niciodata imediat ce adormim, nu vom visa atunci cand suntem obositi.

Multi iau visele in serios, consulta site-uri gen dictionarul viselor, site-uri unde se generalizeaza semnificatia viselor, nde se reda faptul ca daca visezi ceva neaparat asta inseamna ceva…

Eu visez deseori ca zbor, am niste aripi actionate de pedale, sunt din lemn, zbor peste paduri, zbor peste tot, ma intalnesc cu calugari budisti ce mediteaza, cu oameni zambitori, cu multe alte chestii…. Ce inseamna asta? Inseamna ca am o imaginatie destul de bogata in cat sa imi permita sa zbor. Imi place sa zbor, imi place libertatea oferita de zbor. Cand nu ma visez zburand, ma visez in camp, alergandu-mi iubita, prinzand-o si privind cerul cu ea, privind eternitatea albastrului…

Nu cred in semnificatii ale viselor, pun totul in seama imaginatiei, in seama fricii si a grijilor. In lumea asta, orice prostie are o semnificatie, uitam sa mai gandim, uitam sa mai traim, ne facem griji nefondate, ne speriem, speriem si pe altii, suntem legati de semnificatii, de superstitii si povesti.

Refuz sa ma leg de astea, visele mele sunt suma grijilor, placerilor si a dorintelor mele. Visez si cu ochii deschisi, visez la un viitor prosper, un loc de munca bun, o familie, o masina cu doua scaune de copii pe bancheta din spate, biciclete, mingii, o multime de lucruri.

Voi chiar credeti in semnificatia viselor? Eu imi voi trai viata, imi las subconstientul sa isi faca de cap iar eu, eu imi voi face la randul meu de cap. Sunt prea ocupat sa ma gandesc ce am visat aseara, sunt ocupat caci visez la ce voi face maine.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *