Tu ti-ai facut un plan de afaceri pentru dezvoltarea firmei?

Vreau sa vorbesc putin despre planul de afaceri. Ce este un plan de afaceri si la ce ne foloseste, il facem noi sau apelam la o firma specializata?

Planul de afaceri este un prim pas in dezvoltarea unei firme prin care practic iti planifici activitatile viitoare, iti realizezi un buget si eventuale prioritati. La deschiderea unei firme ai nevoie de un astfel de plan de afaceri lafel cum la plecarea in vacanta ai nevoie de un plan de vizite si destinatii. Un plan de afaceri este un fel de proiect (scolar) in care subliniezi obiectivele importante si investitiile viitoare. Acest plan de afaceri este recomandat sa fie facut de specialisti, acesti specialisti ii poti gasi oriunde insa printre cei mai buni sunt cei de la planul-de-afaceri.ro, oameni dedicati meseriei lor care te pot ajuta in dezvoltarea firmei si in obtinerea ajutoarelor de la stat sau a fondurilor europene.

Planul de afaceri nu este un simplu proiect scris pe hartie si dat institutiilor statului precum profesoarei din liceu pentru a fi citit, de acest plan depinde serios soarta firmei tale, dezvoltarea acesteia sau intrarea in faliment. Orice firma trebuie sa activeze dupa un plan si orice investitie se face dupa un plan bine stabilit, astfel evitand „aruncarea banilor pe fereastra”. Un plan de afaceri bun iti poate aduce un ajutor financiar serios din partea statului sau a uniunii europene, daca in el se prezina asa cum trebuie obiectivele de dezvoltare, daca te-ai duce cu un plan de afaceri in care sa explici ca vrei sa cresti porci si sa ii vinzi, planul tau va sta in sertar mult timp, in schimb daca ai un plan bine elaborat in care sa ai stabilite obiectivele de dezvoltare a afacerii, vei obtine cu siguranta fondurile necesare.

In Romania in ultimii ani tot mai multi intreprinzatori si-au facut planuri de afaceri bune, cu care au reusit sa obtina fonduri europene nerambursabile cu ajutorul carora au cladit firme puternice si au reusit sa iasa din anonimat. La noi in special fermierii si agricultorii au apelat la firme specializate pentru realizarea unui plan de afaceri, apoi au ajuns printre cei mai puternici din Europa. Datorita acestor intreprinzatori, spre exemplu am ajuns pe locul I in exportul de oi din toata Europa, rezultate ale mobilizarii fermierilor si modernizarii saivanelor de oi.

Romanul trebuie sa inteleaga ca doar prin modernizare se poate face auzit, doar cu un plan de afaceri bun poate obtine sume importante de bani pentru dezvoltarea firmei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *