Tot mai greu

Ieri, dupa ce s-a rupt prin padure magistrala de gaz a orasului, tot orasul Breaza a stat fara gaze. Astazi deja se anunta ca vom sta de la ora 10 pana diseara la 18 fara curent si apa. Saptamana trecuta am stat fara apa 3 zile, sa vedem cat vom mai sta si saptamana asta, ni le opreste pe rand, cred ca cineva se gandeste sa faca economie.

Zilele astea sunt putin irascibil din cauza sarbatorilor si a faptului ca ma tot gandesc ca voi fi nevoit sa plec din tara pentru a putea face treaba. Aici se pare ca stau degeaba caci vad ca nimeni nu te mai angajeaza, toti cer experienta, toti vor garantii de mii de lei, eu vreau sa ma angajez pentru a castiga bani, nu am de unde sa le dau eu garantie pentru stocuri de 2000-2500 de lei la semnarea contractului.

Asta este Romania, tara in care se vrea dar nu se poate, tara in care nervii iti sunt intinsi la maxim, tara in care totul chiar si angajarea este contra cost, tara in care pentru a obtine un loc de munca trebuie sa dai spaga (cam asa merg treburile in multe locuri) sau sa ai relatii.

Momentan supravietuiesc cum pot, incerc sa stau pe linia de plutire, incerc sa raman calm, sa nu ma enervez caci oricum nu stau bine cu stomacul, somnul, moralul.

Chiar ma gandesc la o plecare, 3 luni ma gandesc cu groaza ca trebuie sa stau departe de prietena, sa o vad din fata unui display de laptop… asta ma sperie cel mai rau.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *