Tigla metalica si utilitatea ei

Salutare, voi stiati cate tipuri de tigla metalica exista? Sau mai bine spus stiti care sunt cel mai bine vandute dintre toate tipurile de tigla metalica?

Eu azi am aflat ca sunt 3 tipuri de tigla metalica, nu toata este lafel asa cum ma asteptam eu, sunt diferite si au proprietati diferite.

Atunci cand se fac case noi sau se renoveaza cele vechi, acoperisul este unul dintre cele mai importante elemente, buna constructie a acestuia impiedicand infiltrarea apei, protejand toata locuinta atunci cand ploua sau ninge. Firmele care se ocupa de constructia de acoperisuri in ultima perioada ne recomanda tigla metalica pentru invelire.

Eu dau dreptate acestora pentru ca tigla metalica este rezistenta si chiar are si un aspect mult mai ok decat tabla obisnuita, fiind si mult mai rezistenta impotriva ruginii. In mod traditional in zona in care locuiesc casele se invelesc cu tigla ceramica sau tabla zincata, nu zic ca nu sunt bune aceste metode dar tigla ceramica se sparge usor si este si foarte grea iar tabla zincata rugineste repede, in cativa ani trebuie vopsita sau schimbata.

Tigla metalica este mult mai rezistenta decat cea clasica, are un aspect placut si este de diferite culori si forme. Montarea se face destul de usor, pe pat de lati, necesitand folie anticondens.

Metrul patrat de tigla metalica buna, pleaca in general de la 22 ron dar daca cauti unde trebuie gasesti si la 21.90 ron, astfel la lucrare facand economie considerabil.

Tigla metalica se gaseste predominant in culoarea caramiziu sau maro dar, gasim si rosu, verde albastru etc. Culoarea conteaza insa prea putin, doar pentru aspect poate sa se asorteze cu fatada casei insa cel mai important este durata de viata de peste 15 ani si greutatea scazuta, astfel solicitand mai putin structura de rezistenta a acoperisului. In general atunci cand cumparam tigla metalica o luam la pachet cu burlanele pentru apa, acele jgheaburi prin care curge apa de ploaie. Si acestea ca si tigla sunt de diverse culori si modele.

Cautand pe internet veti gasi sigur cele mai bune preturi si cei mai buni producatori de tigla metalica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *