Tigari electronice – O metoda pentru a te lasa de fumat?

Nu sunt fumator, am fost, am fumat doi ani si ceva dar am zis ca am ceva mai bun de facut decat sa arunc bani aiurea pentru a-mi carboniza plamanii, oricum nu prea functionali. Acum asi vrea sa scriu ceva despre cum te poti lasa de fumat. Metode sunt destule, Tigari electronice, plasturi sau gume de mestecat, pastile sau chiar injectii daca nu ma insel dar sincer, dintre toate acestea cea mai buna metoda anti orice (antifumat, anti alcool si altele) este vointa.

Voi vorbi in primul rand despre aceste tigari electronice care mi se par mai mult o fita decat o metoda utila pentru a te lasa de fumat, nu fac mai mult sau mai putin decat a-ti da senzatia ca ai fuma, substantele acelea ce sunt folosite la ele, contin foarte putina nicotina iar principiul este de a trage abur in piept, ceea ce nu mi se pare tocmai ok. Aceasta este insa doar parerea mea, iar eu sunt oarecum inpotriva fumatului total, fie el de tigari sau tigari electronice.

Acum ca mi-am spus parerea, sa vedem si ce se spune in general despre aceste tigari electronice.

In primul rand tigarile electronice functioneaza cu ajutorul acumulatorilor reincarcabili de 3.7volti, cartuse reincarcabile cu nicotina lichida si un atomizatior. Pe piata se gasesc rezerve de nicotina lichida cu diferite adaosuri de arome pentru cei ce prefera sa experimenteze mai multe gusturi, tarii…

In general pentru a te lasa de fumatul traditional prin cel electronic, trebuie sa incepi cu tigari electronice cu un „lichid” bogat in nicotina, apoi vei trece la unul mediu apoi la low, ajungand apoi sa folosesti unul fara nicotina. Fumatul tigarilor electronice este deja la moda, pasionatii putand fuma si in locuri unde fumatul este interzis, in casa sau in masina si chiar in sedinte importante (asta daca are un staut destul de important pentru a-si permite asta). Tigarile electronice nu sunt tocmai ieftine dar, amortizeaza investitia deoarece consumabilele acestora costa de cel putin 3 ori mai putin decat tigarile normale intr-o luna. Asadar, poti amortiza investitia inca din prima luna, fara probleme din a doua luna mergand chiar pe plus cu cheltuielile.

Specialistii spun ca aceste tigari electronice sunt o modalitate de a te lasa de fumat dar avertizeaza si ei ca fara vointa, nu vei reusi. Sunt milioane de oameni care fumeaza aceste tigari, in locuri publice chiar, acestea avand un design atragator, chiar foarte elegant dar totusi sunt tari care au interzis aceste tigari deoarece in urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca acestea folosesc substante daunatoare organismului, otravitoare. Acum depinde si de unde achizitionati aceste tigari, de la bisnitari sau de la shop-uri autorizate, ce ofera garantie si ale caror produse sunt produse conform standardelor igienico-sanitare si de securitate. Tigarile contrafacute nu numai ca pot fi toxice dar se strica repede, se incalzesc si chiar au fost cazuri in care au explodat provocand arsuri sau incendii. Aceste tigari trebuiesc achizitionate de la firme specializate in comercializarea lor ce pot fi trase la raspundere pentru eventualele neplaceri aparute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *