Tablele scolare moderne si experienta mea cu ele

Sa vorbim putin despre tablele scolare, ca tot imi aduc aminte agitatia de prin clasa a 11-a cand au bagat la noi in scoala table noi, table albe pe care se scria cu markerul. Pe langa asta imi aduc aminte si zecile de ore in care am stat sa frecam la tabla deoarece profeorului precedent i-am inmanat marker permanent. Asa scapam noi de ore uneori, sau asa era nevoit profesorul sa ne dicteze pana nu mai simteam mainile de la atata scris. Oricum sunt un lucru bun aceste table scolare moderne.

Sunt diferite tipuri de tabe scolare, sunt table cum aveam noi, pe care scri cu markerul dar si table interactive pe care le poti folosi ca un imens monitor pentru prezentari, pentru diferite metode didactice de predare intr-un stil mai modern, prin care si cel mai razgaiat elev este atras de lectie.

Erau geniale acele table, nu mai scriai cu creta, deci nu te mai umpleai de praf cand ieseai la tabla si vedea oricine ce scrie atat timp cat markerul scria bine. Un marker ne ajungea cam o zi, doua zile daca scriam mai putin si o saptamana in cazul in care mai mult ni se dicta. Oricum erau mult mai bune decat vechile table, vesnic prafuite, pe care le stergeai cu un burete infect. Tablele noi se sterg cu un burete uscat sau un servetel, simplu si extrem de practic.

Table scolare pret

Pretul unei table scolare nu este unul chiar mic, pleaca de la cateva sute de lei dar in cele mai multe cazuri, aceste able cat si alt mobilier scolar sunt obtinute prin fonduri europene nerambursabiole. Orice scoala pentru modernizare poatea apela la astfel de fonduri si poate transforma orele de curs in adevarate prezentari interactive, fara a avea nevoie de videoproiectoare care de cele mai multe ori pe lumina puternica nu sunt prea folosibile.

IMG_5652 copy-500x500Asa arata o tabla interactiva, se poate desena pe ea si se poate viziona si prezentari in power point sau filme educative. Aceste table cred ca ar trebui sa fie folosite in orice scoala, fie ea de la sat sau de la oras. Nu numai ca sunt practice dar cu putina creativitate atrag atentia oricarui elev, captivandu-l si nelasandu-l sa se plictiseasca in timpul orei cum se intampla intr-o ora normala in care profesorul scrie pe tabla iar elevul pe caiet. Pe aceste table pot fi aratate exemple concrete care sunt de ajutor in intelegerea lectiei. De exemplu la geografie, o lectie despre poluare poate fi predata cu ajutorul imaginilor si graficelor, transformand o simpla lectie intr-o adevarata dezbatere interactiva, cu poze relevante pentru poluare si grafice cu indici de poluare. Acesta este doar un exemplu din cate se pot da.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *