Sunt creditele nebancare o solutie?

In ultima vreme vedem din ce in ce mai multe firme si institutii ce ofera credite nebancare. Este un tip de afacere ce a luat amploare destul de mult in Romania, iar motivul pentru care a luat amploare este dat de faptul ca exista cerere.

euro money paper and coinsDaca pana nu demult puteam imprumuta bani doar de la banci sau… camatari, acum putem imprumuta bani si de la diverse institutii nebancare oferind doar o copie dupa buletin si extrasul de cont din ultimele luni. Cele mai cunoscute institutii ce ofera credite nebancare sunt Provident, Extra Simplu si Viva Credit. Cu siguranta ati auzit macar de una din ele… sau poate chiar ati apelat la serviciile lor.

Multe persoane sunt nemultumite de modul de lucru al acestor institutii, acuzandu-le ca au dobanzi mari si ca sunt de fapt niste camatari legali ce actioneaza in online. Chestia e ca dobanzile ar putea fi considerate “mari” daca le calculam pe termen lung, insa aceste credite sunt gandite sa fie oferite pe termen scurt, iar cine isi face un astfel de credit rapid e constient de acest lucru.

Sunt utile aceste credite rapide oferite online sau sunt inselatoare?

Eu cred ca sunt foarte utile! Majoritarea firmelor care ofera imprumuturi rapide au o dobanda de 1 – 1,3% pe zi din suma imprumutata. Iar faptul ca cine isi face un astfel de credit rapid stie de la inceput cat are de returnat, chiar nu mi se pare nimic in neregula cu acest tip de afacere. Ba chiar vad foarte multe avantaje apeland la aceste firme.

Cei care apeleaza la acete tipuri de imprumuturi rapide o fac doar pentru cateva zile sau pana primesc salariul. Tocmai de aceea …acest tip de imprumut mai e numit si “credit pana la salariu”.

Dobanda fiind calculata la zi, este logic ca cu cat dam banii inapoi mai repede, cu atat avem mai putin de platit.

Iar faptul ca este un credit fara garantii, adica nu trebuie sa giram nimic, ci doar sa oferim datele personale si un extras de cont pentru a observa rulajul lunar de bani…. ma fac sa cred ca sunt niste credite chiar utile, fiind accesibile oricui.

Voi ce parere aveti? Ati apela la o institutie ce ofera credite nebancare?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *