Steroizi, domenii de folosire si efecte adverse

Astazi, voi aborda un subiect destul de complicat, un subiect despre care aud zilnic printre cunoscuti, pe strada sau pur si implu in mijloace de transport in comun.

Astazi voi vorbi despre steroizi si anabolizante, nu folosesc asa ceva pentru ca nu ma intereseaza masa musculara, nu ma intereseaza sa am muschi vizibili, prefer sa fiu mai plinut decat sa am un corp scluptat insa, alti oameni sunt poate obsedati de felul in care arata si nu ii condamn, vreau insa sa scriu pe aceasta tema destul de interesanta.

Steroizii anabolizanti sunt nu altceva decat hormoni sintetici meniti sa sporeasca capacitatea organismului de a creste masa musculara prin producerea de tesut muscular. In general acesti steroizi sunt copii sintetice al principalului hormon masculin cunoscut sub numele de testosteron.

In anul 1935 chimistul Leopod Ruzicka a reusit sa obtina din colesterol prima forma sintetizata de testosteron.

Acesti steroizi anabolizanti au fost si inca sunt folositi cu succes in medicina, pentru tratarea unui numar vast de afectiuni.

Majoritatea au impresia ca steroizii sunt folositi doar de sportivi, nimic gresit doar ca inafara de sportivi sunt folositi in terapia de inlocuire a hormonilor, aplicandu-se barbatilor cu nivele scazute de testosteron. Pe langa asta se mai folosesc si pentru stimularea apetitului si pastrarea masei musculare si a masei osase, steroizii fiind folositi cu un succes considerabil in tratarea bolnavilor de SIDA, sau a celor care sufera de anumite forme de cancer.

Atentie insa caci, ca orice medicament acesti steroizi vin cu un pachet intreg de efecte adverse, sau efecte secundare. Aceste efecte secundare apar de regula in urma folosirii unor doze mai mari decat cele terapeutice.

Printre efectele adverse se numara inhibarea secretiei proprii de testosteron, afectarea negativa a profilului lipidic reducand colesterolul bun HDL si cresc colesterolul rau LDL, pot produce acnee si agresivitate crescuta, calvitie si marirea prostatei plus alte cateva efecte nu tocmai bune.

Este recomandata folosirea cu ponderatie a acestor steroizi si numai indrumat de un specialist. Sportivii ce folosesc acesti steroizi sunt sfatuiti sa nu uite de efortul fizic pentru a ajuta la cresterea masei acolo unde este nevoie, nicidecum haotic.

Folosirea de steroizi cu masura poate aduce efecte benefice organismului insa, atunci cand aceasta masura se depaseste steroizii pot crea efecte adverse severe.

Cum luam steroizi si care sunt mai buni?

In general steroizii se iau in functie de scopul urmarit si riscul pe care fiecare este dispus sa si-l asume, tinand cont de efectele secundare posibile. Tinand cont de cateva criterii, poti gasi steroidul cel mai indicat pentru tine si totodata si metoda de administrare.

Cand vine vorba de incepatori, cei mai atragatori sunt steroizii care se iau pe cale orala, cei mai multi incepatori ferindu-se de cei injectabili. Trebuie tratata cu o mare responsabilitate decizia de a folosi steroizi, este o practica riscanta iar beneficiile si efectele adverse trebuiesc cantarite foarte bine, nu exista lucruri ce nu trebuiesc a fi luate in calcul.

Cei mai putin solicitanti pentru organism, poate nu va vine sa credeti dar sunt chiar steroizii injectabili, cand vine vorba de a lua steroizi frica de ace nu prea isi are rolul in ecuatie, aceasta fiind cea mai buna forma de administrare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *