Steroizi anabolizanti orali-Informatii pentru incepatori

Atunci cand decizi sa incepi sa iei steroizi este necesar sa te informezi pentru a fi sigur ca iei cele mai bune decizii, tinand cont ca exista foarte multe tipuri de efecte benefice dar si mai putin placute. Esential este sa intelegi cum functioneaza steroizii si ce efecte pot avea asupra organismului tau,  atat in perioada de administrare cat si dupa incetarea tratamentului. Inainte de inceperea unui ciclu cu steroizi trebuie sa asimilezi cateva informatii foarte clare, care te vor ajuta sa iti intelegi mai bine organismul in timpul administrarii.

1.Steroizii sunt substante ce sunt secretate si de organism

O denumire mai cunoscuta pentru steroizii secretati de organism o reprezinta ,,HORMONII”. Secretia de hormoni este proprie fiecarui individ. Aceasta poate varia in functie de sex, varsta stil de viata. Exista hormoni specifici femini si masculini. In ambele cazuri acestia au rol in cresterea, dezvoltarea si buna functionare a organismului. In cazul in care exista anumite disfunctii este necesara administrarea unor suplimente de hormini sintetizati si astel s-au format steroizii anabolizanti. Acestia sunt derivati ai testosteronului, hormon specific masculin cu rol in cresterea si dezvoltarea masei musculare, osoase si a caracterelor sexuale.

2.Administarea steroizilor anabolizanti nu este suficianta pentru cresterea masei musculare

Exista persoane care reusesc sa aiba un corp de invidiat si fara a consuma steroizi. Acest lucru este posibil deoarece nu consumul in sine de steroizi creste masa musculara, ci prin administerea steroizilor se suplimeteaza secretia de testosteron rezultand astel o forta musculara mai mare , energie pentru practicarea sportului. Ce trebuie inteles este faptul ca daca se doreste schimbarea aspectului fizic pe langa administrarea de steroizi anabolizanti este nevoie de o amlimentatie sanatoasa si mult sport.

3.Nu toti steroizii ne cresc masa musculara

Asa cum am mai spus, exista multe produse care promit sa creasca masa musculara intr-un mod miraculos. Din pacate acest lucru nu este in totalitate adevarat. Poate ca v-ati intrebat de ce exista asa diferenta de pret intre produse, sau poate chiar intre acelasi produs cumparat din locuri diferite. Produsele mai ieftine nu pot garanta efectul dorit pe o perioada mai lunga de timp. Muschii pot creste in volum dar dupa incetarea tratamentului acestia pot capata un aspect inestetic, flasc  tocmai pentru ca hormonii administrati nu au fost ,,cat mai aproape de natural”. Un alt aspect important este si producerea de efecte secundare. Orice medicament administrat in exces are efecte secundare, dar daca produsul nu este de calitate aceste efecte pot aparea si daca se administreaza steroizii in mod corect. in concluzie, nu tot ce este ieftin este si bun.

4.Trebuie sa stii cand sa te opresti

Cel mai bine ar fi ca steroizii sa fie administrati dupa o anumita schema, ca efectele sa fie cele dorite. Desi exista tendinta de a ne dori tot mai mult, consumate in exces aceste substante pot avea efecte negative asupra ficatului si pot influenta propria secretie de hormoni. Din acest motiv se recomanda in timpul consumului de  steroizi anabolizanti orali sa se foloseasca si un hepatoprotector. Un ciclu de administrare poate varia intre 5 si 10 saptamani in fuctie de tipul de steroid administrat si de efectele dorite. Dupa aceasta perioada daca se mai doreste continuarea administrarii se recomanda o pauza pentru ca organismul sa inceapa propria secretie de testosteron. Administrarea in doze mari poate produce ginecomastie( dezvoltarea sanilor), calvitie, acnee, afectiuni hepatice, ale rinicilor, sterilitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *