Spusele unei profesoare din Scotia despre Romania

Zilnic vad cum U.K., Germania, Franta si alte mari state, cand vine vorba de romani au o mare reticienta, bagandu-ne pe toti in aceeasi oala sau confundandu-ne cu conationalii nostrii tigani sau de tenie roma ca a mai aparut si legea aia cum ca nu ai voie sa le spui tigani…

Astazi insa citesc o stire, stire mai de pranz caci dimineata am tot umblat pe la banca BRD (cea mai jalnica banca cu cele mai urate servicii) caci din pacate am cont pe la ea, pentru care platesc comisioane dar nu il pot folosi. In fine revenind la stire. pe gandul.info am citit urmatoarea stire.

O profesoară din Scoţia care a predat, în urmă cu câţiva ani, în România, le-a luat apărarea românilor şi bulgarilor care merg la muncă în Regatul Unit, printr-o scrisoare publicată de cotidianul„The Scotsman”. Britanica nu este de acord cu campaniile de presă pornite împotriva imigranţilor şi spune că acestea sunt manipulatoare pentru că prezintă numai cerşetorii.

„Acum zece ani, am trăit în România pentru un an de zile. Nu am fost voluntar, nici n-am lucrat în domeniul actelor de caritate sau ca misionar. Am avut un job bun într-o şcoală de stat, unde am predat limba engleză unor copii inteligenţi, în principal copii ai unor familii din clasa mijlocie. Eram plătită la nivelul unui profesor fără experienţă, adică primeam echivalentul a aproximativ 40 de lire sterline pe lună. Era acelaşi salariu pe care îl primeau şi colegii mei”, îşi începe Jane Bradley scrisoarea menită să arată şi cealaltă faţă a polemicii privind românii şi bulgarii din Marea Britanie.

În scrisoare, Jane mai spune că ştia că profesorii români trebuiau să-şi plătească propriile cheltuieli, iar unii dintre ei erau nevoiţi să locuiască în continuare sub acelaşi acoperiş cu părinţii.

„Nu am simţit niciodată că vor să plec acasă, ca să nu le mai fur locul de muncă sau să nu mai beneficiez de sistemul naţional de sănătate”, scrie femeia, făcând trimitere la actualele argumente care sunt invocate de britanici împotriva noastră. „În schimb, am fost primită cu braţele deschise”, a adăugat profesoara. Aceasta mai spune că  profesorii români o invitau adesea la cină şi când pleca o încărcau cu diverse mâncăruri, inclusiv cu borcane cu dulceaţă, murături şi tocăniţă.

Va las sa cititi toata stirea la adresa aici insa cred ca asa ar trebui toti sa gandeasca despre noi, in ciuda faptului ca am fost facuti de ras prin toata lumea de catre gunoaie ale societatii care nu pot muncii din cauza lenei cronice de care sufera, preferand sa cerseasca sau sa fure. Am fost plecat si am vazut cum se comporta conationalii nostrii pe strazile Berlinului sau pe ale Koln-ului, doua orase total diferite, unul la un capat iar celalalt la alt capat al Germaniei insa, conationalii nostri aveau acelasi comportament, daca nu-si dau seama ca esti roman te iau la injuraturi, sar pe tine pirandele si imbratisandu-te iti fura ce ai prin buzunare sau daca totusi vad ca esti roman, te abordeaza si iti insceneaza un motiv de cearta pentru a avea motiv sa te deposedeze de unele bunuri gen rucsac sau telefon, pretinzand ca sunt ale lor.

Peste tot unde am fost am vazut tot felul de oameni, am vazut si tigani cinstiti, care chiar munceau si erau corecti dar, lafel am vazut si de-ai nostrii care nu stiau cum sa fure mai mult, am vazut cersetori si muncitori, drogati si doctori, de toate insa, tot imi pare rau a suntem toti in aceeasi oala.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *