Avantajele si dezavantajele unui site de anunturi

Pentru internauti, ziua de 23 Februarie 2011 va ramane in istorie ca ziua in care Google – cel mai important motor de cautare – si-a schimbat algoritmul intr-un mod atat de brutal, incat milioane de site-uri au avut de suferit in urma-i. Pana atunci, pe langa site-urile cu continut duplicat, era o adevarata penurie de site-uri de anunturi, intrucat o multime de webmasteri din intreaga lume sesizasera posibilitatile de profit de pe urma lor, posibilitati care intre noi fie vorba, erau destul de mari.

Adevarul e ca un site de anunturi (indiferent ca vorbim de un site national, sau de unul local care target-eaza “Anunturi Targoviste”, de exemplu), in cazul in care e pozitionat pe primele pozitii in motoarele de cautare, beneficiaza de un trafic mediu spre mare. E logic deci, ca posibilitatile de monetizare sunt la randu-le destul de mari. De fapt, tocmai posibilitatea de a monetiza relativ usor un site de anunturi e avantajul principal al unui astfel de site.

Pe cealalta parte, marele dezavantaj e faptul ca utilizatorii posteaza aceleasi anunturi si pe alte site-uri, deci automat se poate vorbi si de continut duplicat. Desi in ochii utilizatorilor acest lucru nu e o problema neaparat, din punctul de vedere al motoarelor de cautare, continutul duplicat este o problema intr-adevar. Mai mult, se pare ca din cele peste 1000 de astfel de site-uri, o foarte mica parte au ramas nepenalizate in urma deselor update-uri de algoritmi.

Exista o solutie pentru a preveni penalizarea din partea motoarelor de cautare si implicit, pentru ca anunturile postate de utilizatori sa nu ajunga pe ultima pagina a rezultatelor in Google? DA! Cea mai la indemana metoda de a solutiona problema de mai sus e construirea unor site-uri de anunturi locale, in detrimentul celor nationale. Nu numai ca ar inlatura (sau cel putin, ar reduce) problema continutului copiat, dar pe deasupra, ar fi si mult mai usor de promovat. In definitiv, e mult mai usor de conceput un site de Anunturi din Dambovita si de popularizat, decat unul national de anvergura celor de la az.ro sau de la anuntul.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *