Sfaturi pentru un stil de viata sanatos

In ultimul timp am observat ca alimentatia este considerata foarte importanta atunci cand se vorbeste despre un stil de viata sanatos.

Alimentatia este importanta pentru sanatatea noastra, insa fara alte elemente aceasta nu poate face prea multe pentru noi.

Pentru a avea un corp sanatos trebuie sa facem mai mult decat sa mancam sanatos si de aceea m-am gandit sa va prezint ingredientele cele mai importante ale unui stil de viata sanatos.

Alimentatia echilibrata
Incercati sa gasiti cantitatea de calorii la care organismul dumneavoastra ramane la o greutate constanta si care va asigura un tonus bun.

Pana gasiti numarul optim de calorii pentru organismul dumneavoastra poate fi necesar sa notati intr-un carnet ceea ce consumati in fiecare zi.

Gasiti proportia zilnica perfecta de nutrienti – glucide, grasimi, proteine, vitamine, minerale si apa.

Pentru diverse informatii despre nutrientii esentiali prezentati mai sus si alte articole pe aceasta tema puteti consulta cesamancam.ro, un ghid de alimentatie sanatoasa destul de util insa nu chiar complet.

Incercati sa consumati mancare facuta in casa si nu in restaurante, astfel veti economisi ceva bani si veti manca si mai sanatos.

Metabolism puternic
Intre cantitatea de energie introdusa in organism si cea consumata trebuie sa existe un echilibru stabil. Cu alte cuvinte, pentru a avea o greutate constanta trebuie sa mancati sanatos si sa faceti exercitii fizice in mod regulat.

Nu incercati brusc exercitii fizice intense. Trebuie sa aveti rabdare si puteti sa incepeti prin urcarea scarilor intr-un ritm mai alert decat cel pe care il aveti in mod normal.

Satietatea
Consumati mai multe mese mici si nu va infometati. Dieta prin infometare duce la diferite afectiuni grave si de foarte multe ori chiar la cresterea in greutate.

Exercitii cardio

Pentru a evita problemele cardiovasculare faceti saptamanal exercitii de intensitate medie spre mare, timp de 30 de minute.

Totusi pentru a ramane la o greutate constanta sunt necesare aproximativ 60 de minute de exercitii fizice intense de 2-3 ori pe saptamana, combinate cu o alimentatie echilibrata.

Stresul
Majoritatea persoanelor nu pot scapa de stresul cotidian. In timp ce stresul produs de exercitiile fizice este benefic, cel produs de factori cum ar fi volumul mare de munca la serviciu si disputele cu alte persoane este daunator.

In concluzie, gasirea unui mod in care puteti scapa de stres este un lucru esential pentru o viata sanatoasa.

Yoga, pilates si meditarea sunt remedii dovedite impotriva strasului.

Pentru alte persoane functioneaza scaparea din mediul care produce stresul, chiar si pentru cateva minute.

Odihna si somnul
Aceste doua elemente sun foarte importante pentru starea de sanatate a organismului si nu trebuie sa le neglijati.

Incercati sa va culcati la ore fixe si sa dormiti intre sapte si noua ore.

Nu faceti exercitii fizice foarte aproape de ora de culcare.

Incercati ca dormitorul sa fie fara surse de lumina si zgomot.

Bucuria
Incercati sa petreceti cat mai mult timp cu persoanele care va fac sa va simtiti bine.

Sper ca sfaturile prezente in acest articol va vor ajuta sa ajungeti sa aveti un stil de viata sanatos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *