Sfaturi pentru un calculator mai bun si cel mai bun antivirus folosi de mine

Am mai scris pe blog despre programele folosite de mine cel mai des, acum voi incerca sa pun aici cateva pareri formate in urma folosirii antivirusului autohton Bitdefender Internet Security.

Acest antivirus autohton a fost declarat cel mai bun din lume, eu le dau dreptate specialistilor. Sincer in calculator am licentiat doar antivirusul, nu imi permit sa iau licente si pentru sistemul de operare (windows 7 ultimate), sau alte programe pe care le folosesc deoarece nu au preturi tocmai accesibile, in cele mai multe cazuri salariul meu pe un an neajungand sa iau licenta unui singur soft.

In calculatoarele personale am antivirusi licentiati, pe desktop am norton antivirus 2012 iar pe laptop am bitdefender. Am avut timp de cateva luni si pe laptop norton dar am trecut la bitdefender pentru a putea testa si pe acesta, cu norton lucrez din 2010 iar cu bitdefender de 3 luni. In tot acest timp am testat destul de mult antivirusii, am descarcat fisiere corupte, am bagat intentionat in calculatoare programe cu radacini malware care sa ofere acces la informatii de pe un alt calculator si antivirusii s-au comportat extraordinar in cele mai multe cazuri. Un procentaj ar fi cam 99% aparat de catre norton si 100% de catre bitdefender, nereusind sa trec de antivirus cu nici un virus introdus in calculator.

Testele le-am facut introducand virusul cu sistemul protejat dar si introducandu-l in timp ce sistemul era neprotejat, antivirusul gasind rapid virusul la deschidere.

Cat despre ingreunarea sistemului de operare, asta este o prostie, eu nu am reusit sa ingreunez sistemul chiar si pe un calculator desktop cu procesor athlon de 1,6 si 1 gb Ram ddr2, hdd 80gb placa video onboard. Sistemul de cele mai multe ori este ingreunat de asa numite toolbar-uri instalate odata cu alte programe, extensii pentru mesagerie (emoticoane, sunete etc.), teme pentru windows (un sistem aratos nu este intotdeauna lafel de rapid).

Odata ce pastrezi calculatorul curat, chiar si cu spatiu de lucru plin de iconite, acesta va functiona perfect. Ca sfat practic, eu sfatuiesc pe toata lumea sa dezinstaleze periodic orice nu are nevoie in calculator si sa mentina browserele curate fara acele bare de instrumente inutile care ingreuneaza sistemul inutil. Cat despre depistarea programelor care solicita sistemul si aceste bare de instrumente am mai vorbit si aici dar si aici .

Sper sa fie util ce va spun eu aici si sa va ajute sa va bucurati de calculatorul vostru pe deplin. Nu sunt un expert in it, nu am studiile necesare dar am experienta in depanare si in testarea pe cont propriu a diferitelor programe. Pot spune ca am si o mare experienta in stricat sisteme de operare, eu am invatat defectand si rezolvand problemele create tot de mine….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *