Schi in Romania – alternative la Valea Prahovei

Statiunea Vatra Dornei, aflata in judetul Suceava, este cea mai cunoscuta statiune din partea nord-estica a tarii, aceasta fiind renumita atat pentru posibilitatea practicarii a diverse sporturi de iarna, cat si ca statiune balneara. Cea mai cunoscuta partie de schi de aici este Partia Dealul Negru, care are o lungime de 3,2 km, un nivel de dificultate mediu si o diferenta de nivel de 400 m, aceasta fiind a doua ca lungime din tara, dupa Partia Drumul Rosu, din Poiana Brasov, care are o lungime de 4,6 km.

Partia Dealul Negru beneficiaza de doua baby-lifturi si de telescaun, 120 de scaune cu 2 locuri, de la inaltimea de 1300 m a partiei putandu-se admira Muntii Rodnei si Muntii Calimani, precum si Depresiunea Dornelor. Partiile Parc 1, 900 m lungime, nivel de dificultate mediu si Parc 2, 550 m lungime, nivel de dificultate scazut, sunt si ele foarte cautate de impatimitii de schi. Partia Parc 1 beneficiaza de nocturna, un teleschi si un baby-lift, iar Partia Parc 2 beneficiaza de un teleschi. In apropiere de acestea se afla si Partia Veverita, cu o lungime de 780 m si un nivel de dificultate mediu, aceasta dispunand de iluminat nocturn si un teleschi. Dupa Poiana Brasov, Predeal, Busteni si Sinaia, Vatra Dornei este probabil cea mai cautata statiune.

O alta statiune cunoscuta in apropiere este Gura Humorului, aici gasindu-se o partie de schi moderna amenajata in zona Arinis, Partia Soimul. Aceasta are o lungime de 1478 m si o diferenta de nivel de 283 m, altitudinea de la care se porneste fiind de 756 m. Partia dispune de nocturna, 5 tunuri de zapada, telescaun si are o capacitate de aproximativ 1000 de schiori pe zi. Alaturi de Partia Soimul, aici au fost amenajate o piscina acoperita, doua piscine in aer liber si mai multe terenuri de sport. In apropiere de Gura Humorului se gasesc si Manastirile Humor si Voronet, care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Atat in orasul Vatra Dornei, cat si in orasul Gura Humorului, se gasesc numeroase locuri de cazare la hoteluri, pensiuni si cabane, numai in Gura Humorului fiind peste 1500 de locuri de cazare. Preturile pornesc de la 50 lei pe noapte pentru o camera dubla la pensiuni si pot ajunge la cateva sute de lei pe noapte la hoteluri, in functie de perioada, servicii si conditiile de cazare. Daca vreti sa faceti cea mai buna alegere, este bine sa va informati intai pe internet in privinta ofertelor de cazare, deoarece acestea sunt numeroase si variate. Zona este atractiva atat pentru schi, dar si pentru obiceiurile bucovinene, petrecerea sarbatorilor de iarna in Bucovina fiind o alegere perfecta pentru cei care vor sa schieze si sa se simta bine.

3 Responses to “Schi in Romania – alternative la Valea Prahovei”

  1. Strategic spune:

    Am cativa prieteni care au fost in Vatra Dornei, insa eu inafar de Arieseni nu am mai fost altundeva in tara!

  2. Fotoliu extensibil spune:

    Am fost si eu la Vatra Dornei anul trecut. Super partii. O sa merg si anul acesta 😀

  3. bilete ieftine avion spune:

    Valea prahovei am tot exploatat-o , sincer dupa revelion as vrea sa merg prin apuseni, pe la arieseni am auzit ca ar fi statiune frumoasa, sper sa tina si vremea cu noi .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *