Scapa de rozatoare cu ajutorul deratizarii!

Cu totii ne-am confruntat macar o singura data in viata cu vizita neasteptata a rozatoarelor, fie ei soareci sau sobolani, aceste mamifere mici pot crea pagube imense.

Din fericire raspunsul acestei probleme sta in deratizare, o solutie mult mai accesibila si mai eficienta, facuta de o firma profesionala de deratizare.

Ce este deratizarea?

Deratizarea reprezinta o masura permanenta luata in scopul distrugerii rozatoarelor daunatoare. Deoarece rozatoarele sunt purtatoare de boli, acestea pot contamina  spatiile in care se afla, iar operatiunea trebuie facuta eficient de catre o firma autorizata de deratizare.

Operatiunea de deratizare se face cu ajutorul unor otravuri speciale, numite rodenticide si raticide.

Pentru a curata corect spatiul ocupat de daunatori este indicat sa se efectueze servicii de dezinsectie si dezinfectie. Rozatoarele nu au control asupra vezicii urinare si a intestinelor astfel ei excreta incontinuu, mizeria rezultata nu doar contamineaza spatiul ci atrage si gandaci.

Deratizarea este importanta deoarece soarecii si sobolanii sunt purtatori si transmitatori de germeni, si sunt responsabili de contaminarea cu peste 80 de boli la om si animale.

Printre bolile purtatoare de acestia se enumera: trichineloza, leptospiroza, turbarea, pesta porcina, toxiinfectiile alimentare etc.

Unde se poate face deratizarea?

Putem aplica aceasta operatiune atat pentru interior cat si exterior, atat preventive cat si pentru combatere, de la apartamente pana la deratizari de scari de bloc, hale sau depozite.

Ce obiectiv are deratizarea?

Principalele obiective sunt:

  1. Impiedicarea rozatoarelor de a patrunde si de a se stabili in diferite unitati.
  2. Eliminarea locurilor de adapostire.
  3. Indepartarea tuturor surselor de hrana si apa, dar si a gunoiului menajer.

De regula tratamentele de deratizare ajuta la starpirea  soarecilor in termen de 2-3 zile, si starpirea sobolanilor in termen de 5-7 zile.

Frecventa lucrarilor de deratizare este reglementata de catre legile in vigoare:

  • Pentru unitatile de alimentatie publica deratizarea se va face ori de cate ori este nevoie, dar nu mai rar de o data la trei luni.
  • Pentru restul de activitati deratizarea se va face la nevoie, dar nu mai rar de o data la 6 luni.

Cu cat suprafata supusa tratamentului de deratizare este mai mare, cu atat eficienta tratamentului va creste si va atinge o durata mai mare de timp.

Este important de stiut ca in alimentatia publica (brutarii, patiserii, alimentare, baruri, restaurante, hoteluri) pentru deratizare se vor folosi capcane non-toxice pentru inlaturarea rozatoarelor.

Rozatoarele reprezinta mai mult de o treime din fauna globului pamantesc, acestea se raspandesc datorita faptului ca ajung la maturitatea sexuala foarte devreme. La varsta de doua luni o femela soarece poate ramane gestanta, in urma sarcinii rezultand chiar si pana la 6-12 pui.

Speciile de rozatoare care se combat prin deratizare in tara noastra sunt:

  1. Rozatoare sinantrope: ele traiesc langa locuinte, adaposturile animalelor, depozite.

Din aceasta grupa fac parte:sobolanul cenusiu, sobolanul negru, soarecele de casa, soarecele de gradina

  1. Rozatoarele asinantrope: acestea sunt rozatoarele de camp, de padure, de apa.

Din aceasta grupa fac parte: soarecele de camp, soarecele de pamant, soarecele de padure, sobolanul de camp, soarecele pitic, harciogul, popandaul, sobolanul de apa si bizamul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *