Sarbatorile de Craciun

Am zis ca daca tot vin sarbatorile de Craciun sa va ofer cateva recomandari pe care le puteti face anul acesta.

Inainte de toate as vrea sa adaug un lucru: sarbatoarea Craciunului si-a pierdut de mult din semnificatie, asa ca, sa nu va puneti semne de intrebare daca oamenii vor fi interesati mai mult de anul nou decat de Craciun, in fine.

Craciunul este o sarbatoare care are o multime de traditii si obiceiuri, de la vestitele colinde de Craciun, pana la traditii diverse din zona Maramuresului sau din zona Ardealului. Insa, indiferent de zona, oriunde se trimit mesaje de Craciun pentru a bucura prietenii si familia.

Totodata, Craciunul pe langa traditiile si obiceiurile sale, vine cu o serie de semnificatii aparte. De la „a fi mai bun de Craciun” pana la a oferi cadouri de Craciun. Vestitul Mos Craciun vine in fiecare seara de Craciun pentru a aduce cadouri celor mici, si gaura in buzunar celor mari. Totusi, pe cei mici ii mai putem bucura cu ceva in perioada sarbatorilor, si anume, cu cateva prajituri de Craciun. Imediat ce i-am indulcit pe cei mici, vor uita si de Mos Craciun!

Datini si obieceiuri de Craciun:
1. Mersul cu Colindul la cunoscuti, de la rude pana la prieteni sau consateni.
2. Prepararea de bucate alese, prajituri alese. Cel mai des bucatele se prepara dintr-o alta „traditie” a Craciunului, si anume, din porc.
3. Mos Craciun. Pentru cei mici reprezinta un personaj care aduce cadouri in functie de cat de cuminte ai fost, este poate si esenta Craciunului.
4. Bradul de Craciun. Unul dintre cele mai frumoase „artificii” de Craciun, acesta infrumuseteaza casa si aduce un plus de spiritualitate locului.
5. Luminite si lumanari. Acestea fac parte si ele din spiritul Craciunului. Casa se impodobeste cu diferite petele si instalatii.

4 Responses to “Sarbatorile de Craciun”

 1. Ofertedeweekend spune:

  Abia astept anul asta Craciunul.E o sarbatoare care ma relaxeaza.E foarte bine ce ai scris, scrie in continuare:)

 2. Stef spune:

  Imi place foarte mult Craciunul, nu-mi place in schimb aglomeratia care se creaza inainte

 3. Miruna spune:

  Sa vina Craciunul.Abia astept.

 4. Andrei spune:

  E cea mai frumoasa sarbatoare din an! Cel mai mult imi place c-o sa ne intalnim cu totii, cred ca e singurul moment din an cand e toata familia in acelasi loc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *