Sa apelez sau nu la o firma de servicii de contabilitate

Ma tot gandesc sa imi deschid o firma si odata cu deschiderea firmei ma gandesc ca vin problemele de contabilitate. Poate invat ceva contabilitate cu timpul chiar daca cu matematica stau rau sau mai simplu poate ar fi o idee apelarea la servicii de contabilitate profesionale pentru a nu avea eu toata bataia de cap.

In mare parte stiu cu ce se mananca administrarea unei firme, contabilitatea si ce tine de firma, m-am gandit si la cateva domenii care ar putea merge in Romania asta in care se pare ca tot mai multi dau faliment din cauza lipsei puterii de cumparare sau a contabilizarii precare a activitatii desfasurate.

Cu partea de contabilitate nu este de joaca, cuprinzand cele mai grele sarcini, calcule peste calcule, acte, taxe, venituri si tot asa in care cineva ca mine, care nu are habar prea multe se poate pierde si poate ajunge usor la „a-si sapa propria groapa” si cel mai nasol este ca va asista si la „propria inmormantare”. Cei mai multi cred ca sa ai o firma este usor, faci actele de infintare si cat ai bate din palme esti patron, curge banul si viata-i roz bonbon. Nu este deloc asa, odata cu deschiderea firmei va trebui sa ti contabilitatea pentru ce intra si ce iese, pentru capital si altele, vor veni controale, vei avea de platit impozite si taxe, vei avea multe lucruri pe cap.

Asadar cred ca voi apela la o firma specializata de contabilitate, firme sunt multe insa voi cauta feedback-uri pe net si voi vedea cam ce este de ales, cine se ocupa mai ok, preturi si servicii oferite. De cele mai multe ori, aceste firme iti pot aduce si clienti pentru serviciile oferite, te scapa de toata bataia de cap data de tonele de hartii ce trebuiesc facute lunar si sunt specialisti, fac asta de-o viata.

Oricum, nu te poti increde nici in astfel de firme excesiv de mult, actele va trebui sa le verifici, cel putin eu nu am incredere nici in aproproati si prefer sa verific orice, asa mi se pare normal. Cum orice padure are uscaturile ei, aveti grija ce firma alegeti, studiati parerile altora si portofoliul foarte bine, interesati-va de clauzele contractuale si verificati fiecare act. Cand voi avea firma mea poate voi angaja astfel de firma dar, sigur voi veridfica totul inainte de indosariere, poate sunt eu pretentios dar in ziua de azi mai bine esti precaut decat furat. In general dai de firme serioase dar daca prinzi una pirat, te-ai ars.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *