Trucuri si tratamente naturiste utile pentru a calma sughitul

O repriza zdravana, de ras, consumul de alimente, de lichide prea reci ori fierbinti sau in mare viteza sunt principalele cauze ale sughitului. Zgomotul caracteristic determinat de spasmele repetate ale muschiului diafragm nu reprezinta decat in cazuri foarte rare simptomul unei afectiuni serioase. Se poate insa dovedi deranjant, stanjenitor, mai ales cand se prelungeste peste un sfert de ceas sau cand se repeta cu consecventa la diferite intervale. In acest caz, medicina naturista vine in ajutor cu cateva tratamente utile pentru calmarea agasantului sughit.

  • Ridicati bratele si, concomitent, inspirati adanc. Tineti-va suflul o vreme, apoi expirati atat de incet incat sa puteti numara in gand pana la 20. Intrega succesiune se repeta de inca doua ori.
  • Luati un saculet de hartie si tineti-l in dreptul nasului si gurii. Inspirati si expirati adanc si lent in aceasta punga. Efectul este garantat! Acidul carbonic acumulat inauntru trece in sange si opreste fenomenul.
  • Ceaiul de menta ajuta de fiecare data. Se prepara din doua lingurite de frunze uscate si maruntite la o cana cu apa clocotita. Se acopera vasul pentru cateva minute, apoi se strecoara. Se bea intreaga cantitate intr-o repriza, avand grija sa nu inghititi aer suplimentar.
  • Apelati cu incredere la infuzia de marar. Peste o lingurita de seminte uscate se toarna o cana cu apa clocotita. Se acopera vasul pentru cinci minute, se filtreaza, apoi se bea intreaga cantitate, fara a indulci.
  • Vascul opreste garantat criza. Zilnic, in trei reprize, beti cate un pahar de apa rece in care adaugati un varf de cutit de pulbere de vasc. Urmati tratamentul timp de doua saptamani.

Trimis de Ionut

One Response to “Trucuri si tratamente naturiste utile pentru a calma sughitul”

  1. Alina spune:

    Unele chiar functioneaza!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *