Religia, doar o peveste

Vad in toate locurile in care ma duc oameni religiosi, biserici, si alte monumente inchinate zeilor, dar se intreaba cineva ce este defapt religia?

Eu m-am intrebat si am ajuns la concluzia ca religia este o structura de povesti nascocite de oameni cu un plus de inteligenta pentru a-i face pe ceilalti sa le impartaseasca conceptiile, pentru a-i modera, a-i tine sub control (de aici si replica „Nu fa asta ca te vede Dumnezeu”). Totul in orice religie este pentru a manipula oarecum omul, pentru a-i injecta o oarecare frica in vene, pentru a nu scapa de sub control. Omul este poate cea mai puternica fiinta de pe pamant prin inteligenta-i periculoasa poate distruge tot ce s-a creat in zeci poate sute de ani. Prin religie inca din antichitate s-a creat un fel de lesa pentru om, astfel omul scapa cat tine lesa, pana se loveste de reguli. Regulile in crestinism sunt acele 10 porunci, porunci pe care toti le stiu, dar prea putini traiesc dupa ele.

Personal din religie am luat doar cateva lucruri care mi se par mie bune si mi-am creat propriile reguli dar spre deosebire de cei ce cred in zei, eu nu incerc sa fiu mai bun pentru a ajunge in rai, eu nu sunt corect pentru a ajunge in rai, eu nu sunt bun cu altii pentru a ajunge in rai. Eu fac toate astea pentru a-mi castiga un oarecare respect, pentru a fi eu multumit de atitudinea mea, de faptele mele si lucrurile pe care le fac.

Nu trebuie sa te faca religia sa fi mai bun, trebuie sa fi tu pentru constiinta ta, pentru a-ti castiga respectul. Religia contine reguli scrise, eu am regulile mele, impuse prin subconstient si respectate de mine, sunt ale mele si atat, nu le impun.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *