Registrul de bani personali. Util sau o tampenie?

Salut, stand pe la magazinul la care lucreaza mama si matusa mea, au venit doamnele ce se ocupa cu casa de marcat si au „dotat” magazinul cu o noua stupizitate un REGISTRU DE BANI PERSONALI cum este el numit. Acest registru este obligatoriu conform Ordinul MFP nr. 513/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 300 din 30 aprilie 2015 si care a intrat in vigoare la data publicarii, firmele care utilizeaza case de marcat trebuie sa intocmeasca un Registru de bani personali, document in care sa fie inscrisi banii personali ai angajatilor.

Acest registru mi se pare o stupiditate dar si ceva bun intr-un fel. Mi se pare stupid pentru ca sa spunem ca ai imprumutat un coleg cu o suma anume de bani, acesta inapoiaza banii in cursul zilei, astfel tu nu vei mai avea tot atatia bani ca la inceperea programului. O alta situatie este aceea in care gasesti pe jos o anumita suma de bani, castigi la chipsuri sau din alte surse imprevizibile.

De asta mi se pare o tampenie dar luand-o dupa scopul acestuia, cred ca acest registru poate contribui oarecum la scaderea furturilor facute de catre angajati, astfel patronii nu vor mai fi furati de proprii angajati stiind de la inceputul programului cat au acestia la ei, in caz de disparitie a unor sume acestia putand fi verificati.

Mai jos voi pune cateva poze facute registrului adus la magazin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *