Un puşti de etnie rromă a uimit Marea Britanie cu viteza prin care fură Mai mult: Un puşti de etnie rromă a uimit Marea Britanie cu viteza prin care fură – Stiri externe | Libertatea.ro

Un adolescent de etnie rromă din România, a pus pe jar autorităţile engleze. Levers Zinca, în vârstă de 15 ani ar fi reuşit să păcălească mai multe persoane din Marea Britanie care doreau să scoată bani de la bancomate. Puştiul a fost găsit vinovat de furt, iar poliţiştii au hotărât să-l ţină sub supraveghere.

Zinca se dădea drept un cerşetor muritor de foame, însă, în realitate, „îndemânarea lui este demnă de un Artful Dodger modern (n.r. – un hoţ de buzunare din romanul „Oliver Twist”, de Charles Dickens)”, scriu jurnaliştii străini.

Schema de la bancomat i-a adus mai multe mii de lire, estimează poliţia din Manchester, oraşul în care opera băiatul.După ce clienţii bancomatelor îşi introduceau codul PIN, băiatul ţâşnea în faţa lor şi le flutura în faţa ochilor o pancartă sau un ziar, cerşind bani de mâncare, potrivit Gândul.

Ceea ce nu observau victimele derutate era că băiatul apăsa butonul prin care se elibera suma dorită şi colecta banii. Apoi, o lua la fugă.

Cazierul lui Zinca arată că adolescentul a mai fost condamnat pentru jafuri asemănătoare încă din 2007. În ciuda faptului că instanţele britanice au dat împotriva lui sentinţe care totalizează 44 de luni de detenţie şi de sesiuni de reeducare, el s-a întors la vechile obiceiuri.

De data aceasta, însă, dacă nu respectă decizia judecătorilor, ar putea ajunge la închisoare.

SURSA: Libertatea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *