Proteste in capitala

Intre timp in Bucuresti, proteste, proteste legitime pentru inlaturarea hotilor de la putere. Sper sa le vina mintea la cap curvelor comuniste si sa isi dea demisia, sa ne faca un cadou de Craciun si sa puna demisia pe masa, sa plece, sa ne lase.

untitled-4

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat duminică seară în faţa Guvernului faţa de modificările la Codul penal şi legea amnistiei, cerând demisia premierului Victor Ponta. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene în mai multe rânduri, atunci când protestatarii au încercat să rupă cordoanele formate de forţele de ordine şi să blocheze traficul. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.00.

La un moment dat, în grupul de protestatari s-au inflitrat câţiva suporteri ai echipei Steaua care au incitat la violenţă şi au aruncat cu fumigene.

Patru persoane au fost duse la Secţia 2 de poliţie, iar un protestatar a fost transportat la Spitalul Floreasca cu răni uşoare.

În Piaţa Victoriei s-a strigat „Ponta, nu rezişti nici cu mii de securişti”,  „Hoţii la puşcărie, fără amnistie!”, „Să vină elicopterul să plece premierul”, „Parlamentul mafiot”, Jos Ponta”, „Jos Iliescu”, „Fugi de tribunal, parlament penal” şi „Eşti un mincinos, jos Ponta, jos!”

Protestatarii s-au adunat iniţial la Piaţa Universităţii, apoi au încercat să se deplaseze pe bulevardul Magheru spre clădirea Guvernului. Pentru că jandarmii au intervenit şi i-au împiedicat să facă acest lucru, protestatarii au luat-o pe străzile adiacente din zona Pieţei Universităţii şi au intrat pe Calea Victoriei, unde traficul a fost blocat mai bine de o oră.

Protestul a fost organizat de comunitatea Uniţi Salvăm pe reţeaua de socializare Facebook.

Poti urmari aici noutatile despre protest.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *