Protest

Sunt amuzat, ceva genial se întâmplă și în țara asta, toți sau aproape toți șoferii protestează din pricina scumpirii carburanților, au metode destule en PLATA CU MĂRUNȚIȘ, CUMPĂRAREA DE CARBURANT SUB UN LITRU IN VALOARE DE 0.20 BANI NEINTRAREA ÎN BENZINĂRII….. etc. și puteți citi mai jos articole culese de pe alte site-uri, bloguri.

Protestele şoferilor revoltaţi de scumpirea benzinei şi a motorinei au continuat şi ieri, în numeroase oraşe din ţară, prin metoda deja consacrată: plata combustibilului cu mărunţiş şi trasul de timp la pompă prin curăţarea geamurilor şi farurilor.

Protest la Deva 

Sursa: REMUS SUCIU


DEVA.
Peste 70 de şoferi au blocat, vineri seara, pentru două ore două benzinării OMV şi Petrom din Deva. De data aceasta, protestatarii au avut pe maşini şi afişe prin care cereau ieftinirea carburanţilor sau îndemnau la boicotarea benzinăriilor pe 17, 18 şi 19 ianuarie.

„Degeaba ne spun guvernanţii că preţul este la fel ca peste tot în Europa. Salariile noastre sunt de zece ori mai mici. Sunt mai mult ca sigur că distribuitorii de benzină ar fi mărit şi mai mult preţurile dacă nu începeam noi să protestăm”, spune Adrian Bulacu (30 de ani). Acesta a fost cel de-al treilea protest derulat la Deva în mai puţin de o săptămână. Şoferii se declară decişi să continue să recurgă la proteste până când preţurile combustibililor vor fi diminuate. 


„Protestul nostru e paşnic”

IAŞI. Un număr de 30 de maşini şi-au făcut apariţia, ieri după-amaiză, în parcarea Stadionului „Emil Alexandrescu” din cartierul Copou, de unde au pornit spre benzinăriile Petrom şi OMV din oraş.

„De această dată protestăm doar în benzinăriile Petrom şi OMV, pentru a direcţiona mai bine mesajul. Azi vom alimenta doar de câţiva lei, vom achita cu mărunţiş, pe 17, 18 şi 19 ianuarie nu vom alimenta de la nicio benzinărie, iar apoi vom alimenta din nou însă nu vom mai trece deloc pe la pompele de la Petrom şi OMV. Protestul nostru e unul paşnic”, a declarat Emilian Necula, reprezentant al unui club auto din municipiu.

Protestatarii şi-au lipit pe maşini afişe cu mesajele „Susţin ieftinirea carburanţilor. Solidaritate!”, „Scoateţi taxa de înmatriculare” sau imaginea lui Ceauşescu pe care scria „Wanted. Recompensă o canistră de benzină”.

La ultimul protest de acest gen, care a avut loc săptămâna trecută, angajaţii câtorva benzinării au închis pompele şi au blocat accesul maşinilor în staţie.

CLUJ. Aproximativ 30 de şoferi au blocat în această seară activitatea unei benzinării Petrom, în semn de protest pentru creşterea exagerată a preţurilor.

„Am ajuns să alimentăm maşinile cu doi litri, ca la drujbă. Azi-mâine nu o să mai avem bani nici de atât”, spune unul dintre protestatari. „Nu are rost să venim şi să stăm doar un sfert de oră. Blocăm staţia douătrei ore şi atunci benzinarul va resimţi o gaură mică şi în propriul buzunar”, a adăugat un alt protestar.

Participanţii la miting au fost supravegheaţi discret de câţiva jandarmi şi de două echipaje de poliţie, care însă nu au intervenit.

Cum să procedezi ca să nu fii amendat

Clujenii nemulţumiţi de creşterea considerată nejustificată a preţurilor la carburanţi, planifică fiecare acţiune de blocare a activităţii benzinăriilor pe un forum găzduit de site-ul www.4tunig.ro. Aici, ei sunt instruiţi cum să procedeze pentru a nu fi amendaţi de poliţie sau jandarmerie pentru tulburarea liniştii publice.

„Pentru a nu fi amendaţi, nu transformaţi acţiunea în manifestaţie! Alimentaţi minimum un litru, pierdeţi timpul cât pu teţi, nu faceţi grupuri de bârfă, nu lipiţi însemne pe maşină, nu faceţi coadă decât unde este permisă staţionarea, nu blocaţi accesul în benzinărie celor care vor doar să parcheze, să facă alte cumpărături sau să spele maşina. Dacă primiţi vreun proces- verbal de contavenţie faxceţi plângere penală pentru abuz în serviciu celui care îl întocmeşte”, se arată într-o postare de pe acest site. (Maria Craus, Ciprian Iancu, Mihai Şoica) sursa

PROTEST in masa anti Petrom , OMV, Lukoil si Mol: pe 17, 18 şi 19 ianuarie nimeni nu mai alimenteaza!

11.01.2011 | 06:05 CST | Stiri

In zilele de 17, 18, si 19 ianuarie toti cei care doresc sa alimenteze trebuie sa tina cont de singurul protest national anti petrolisti.
Totul a plecat înainte de Revelion pe o reţea de socializare. 

Atunci, Santos, un tânăr cu iniţiativă, a creat o pagină de profil pe Facebook în care îi anunţa pe toţi şoferii că vrea să protesteze într-un mod inedit: să pună carburant în rezervor de până în 10 lei, să tragă de timp cât mai mult în staţia de benzină, iar la sfârşit să plătească în monezi de câţiva bani.

Ineditul protest s-a răspândit imediat în toată ţara. Cluj, Tulcea, Braşov, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Iaşi sunt oraşele unde grupurile de şoferi au preluat iniţiativa şi i-au înnebunit astfel pe benzinari.

„Ideea e asta: cu cât suntem mai mulţi, cu atât îi obligăm pe ei să scadă preţul. Vom continua până când cedează„, explica, pentru Click!, anul trecut Santos.

Acum tinerii s-au gândit la o nouă formă de boicot care, speră ei, să-i ardă la buzunare pe benzinari.

Pe 17, 18 şi 19 ianuarie îşi vor lăsa maşinile acasă şi nu vor alimenta. „Urmează un nou boicot pe data de 14, la ora 17.00.

Apoi pe 17, 18 şi 19, fiecare să încerce să găsească mijloace alternative de deplasare, pentru că nu vom alimenta deloc„, a explicat Santos.

Ieri, premierul Emil Boc a cerut întrunirea unei comisii care să controleze dacă majorările din ultimele luni sunt justificate sau nu.

sursa

 


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *