Promvare site Un proces de durată

Cum orice blogger, deținător de site cu sau fără profit de pe urma lui, ce vinde un produs pe el sau doar scrie zilnic articole de interes public și nu numai, se gândește la promovare site. Mă gândesc să scriu câteva lucruri foarte importante din punctul meu de vedere, ce trebuie avute în vedere la începerea unei campanii de promovare.

Promovare site cum i se spune de către internauți ce tind să folosească mai mult expresii nu tocmai corecte din punct de vedere gramatical dar corecte din punct de vedere SEO.

Campania de promovare web prin definiție proprie este un vast proces de promovare prin diferite mijloace și tehnici ce durează întreaga perioadă a vieții unui site și pentru care trebuiesc alocate sume importante de bani. Promovarea unui site nu se poate face o zi sau două iar a treia zi să se vadă diferența. Rezultatele unei campanii de promovare se văd pe parcurs dar se prea știe faptul că astăzi siteul poate fi pe primul loc pe google dar mâine se poate afla pe poziția 20, de aceea procesul de promovare trebuie să fie constant.

Pentru promovare site este indicat să apelați la o firmă specializată care odată început procesul și odată plătit să aveți garanția prin contract că acest proces va fi continuat și mai ales că rezultatele se vor vedea. Unii free-lanceri ajung să se plictisească sau intervenind alte probleme, riști să rămâi cu banii dați și site-ul nepromovat.

În țara noastă acest segment de piață s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani și au apărut firme foarte bune ce se ocupă cu procesul de promovare și optimizare seo, la care poți apărea cu încredere.

Cea mai bună metodă de promovare care o folosesc și majoritatea firmelor este promovarea prin Google AdWords™, această promovare însă trebuie făcută de specialiști care știu cum să creeze campaniile pentru a da rezultate. Altă metodă foarte bună este și promovarea pe rețele de socializare.

One Response to “Promvare site Un proces de durată”

  1. Eliza spune:

    Nu cred ca garanteaza nimeni prin contract rezultate, sau poate nu am nimerit eu unde trebuie. Anul trecut m-am hotarat sa platesc pt niste servicii SEO pt unul dintre site-urile biroului nostru de traduceri. M-am dus la o firma care se ocupa cu asa ceva, nu la vreun baiat de pe vreun forum. Mai mult, firma respectiva era recomandata de un cunoscut. Am facut contract, trebuia sa le platesc doar la atingerea obiectivului: aparitia pe prima pagina pentru 2 cuvinte cheie, apoi lunar o taxa de mentenanta daca se mentineau acolo. In aproximativ 2-3 luni site-ul mi-a ajus pe prima pagina si le-am dat banii. Peste inca vreo 2-3 luni s-a dus totul naiba si site-ul mi-a disparut din primele 40-50 de pozitii asa ca nu am beneficiat prea mult de banii dati care nu au fost tocmai putini. Poate a fost si vina mea. In contract nu era specificat nimic despre o astfel de situatie. Doar despre ce bani trebuie sa le dau eu daca totul e bine. Cei de la firma mi-au spus ca nu e vina lor ca s-a schimbat ceva la google in modul cum face clasamentul site-urilor si ca mai apar si astfel de situatii. Parca nu asta era treaba lor, sa aiba grija sa nu se intample asa ceva. Am ramas dezamagita de intamplarea asta 🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *