Programul Rabla 2013 suplimentat cu 3000 de tichete

Administratia fondului pentru mediu (AFM) va distribui incepand de maine un numar de 3.000 de tichete pentru persoane fizice in cadrul programului Rabla 2013, catre colectorii validati in program, informeaza un comunicat al institutiei.

foto: gandul.info

foto: gandul.info

Repartizarea tichetelor se va face in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Permiselor. Distribuirea acestor tichete se va face in mod egal intre punctele de lucru aparţinand colectorilor validaţi din judeţul respectiv.

Pentru obtinerea unui tichet valoric in valoare de 6500 lei, propietarul unui autovehicul uzat trebuie sa se inscrie la un colector validat si sa sa obtina certificate de distrugere, de radiere si tichetul in maxim 10 zile.

Cei care detin un tichet valoric si doresc sa isi achizitioneze un autovehicul nou, pot depune tichetul la producatorul/dealer-ul auto acceptat in program, pana la data de  decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc sa se inscrie in programul rabla 2013 pot accesa site-ul www.afm.ro, mergand la sectiunea aferenta programului unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si cea a producatorilor/dealerilor autorizati sa participe in anul 2013 la Programul de stimulare a inoirii parcului auto national.

In acest an se utilizeaza un singur tichet pentru achizitionarea unui autovehicul nou, acest tichet fiind transferabil.

Inplus se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei pentru achizitionarea unui autovehichul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km sau achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid. Pot fi cumulate maxim 2 eco-bonusuri pentru o reducere suplimentara de 1.000 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *