Programe indispensabile într-un calculator

Hai să vedem cam ce programe sunt indispensabile într-un calculator pentru a nu ne trezi că nu avem cu ce să deschidem un fișier sau că nu suntem cât de cât apărați de viruși și alte neplăceri. Deci voi enumera programele după folosință și scop.

Deviruasare, antivirus foarte bun este Norton dar nu este neglijabil nici NOD32 sau Avast, personal folosesc Norton cu licență plătită la Romtelecom lunar.

Deschiderea fișierelor arhivate în format RAR sau ZIP se poate face foarte simplu cu deja celebrul și ușor de folosit Winrar sau 7Zip. Aproape orice descărcăm de pe internet este arhivat.

Pentru imaginile ISO putem folosi PowerIso sau DaemonTools două softuri foarte bune care nu dau greș niciodată.

Pentru vizionarea filmelor avem BSPlayer care ne descarcă drăguțul de el automat subtitrări și chiar codecurile necesare vizionării.

Pentru muzică Winap, asta acă mai ține cineva muzică în calculator că eu unu nu mai ocup hdd-ul cu așa ceva.

Indispensabil este și pachetul de unelte Microsoft Office, orice ai face acesta îți cam trebuie în pc pentru a scrie, pentru a citi, pentru o prezentare, etc. Recomand Microsoft Office 2010.

Pentru deschiderea fișierelor PDF există Acrobat Reader care nu te dezamăgește niciodată.

Browsere de internet, cel mai bun mie mi se pare google chrome dar nici Mozila Firefox nu este de neglijat iar cel mai util pentru vizionarea filmelor online nu vă vine să credeți dar este Internet explorer setat corect și fără tot felul de tubularuri în el se mișcă mai bine și nu apare efectul de Buffering (încărcare în timpul vizionării).

Programe utile mai sut și Photoshop și Notepad++ care eu le folosesc des. Iar pentru a fi ajutat sau a ajuta există Team Viewer care și el este folosit des.

Astfel fiind spuse, aceste programe le consider eu indispensabile într-un calculator.

2 Responses to “Programe indispensabile într-un calculator”

  1. Raluca spune:

    pai cam astea’s programele de baza pe care cred ca le are oricine intr’un pc….un antivirus ( nod32, norton, avira, eu folosesc cel de la microsoft security essentials ) pt filme sfantul VLC si pt imagine daemontools evident iar pt arhive winrar sau winzip 🙂 office, etc fix cele mai banale si mai uzuale aplicatii

  2. MarinelPadurice spune:

    Da Raluca și VLC este bun însă BSPlayer este cel mai bun.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *