Profilul românului, muritor de foame

Nu am mai scris de mult din ideile ce îmi trec prin minte. Acum mă gândesc să scriu zilnic un articol în care să dezbat o anumită temă, o temă pe zi. Astăzi vreau să fac un mic profil al cetățeanului român.

Românul de rând se trezește dimineața, cu ochii obosiți de somn, se duce la baie să se spele pe față. El s-ar spăla dar nu este apă, peste noapte cei de la compania de apă opresc alimentarea cu apă, chiar dacă afară este iarnă și sunt multe grade cu minus. Se consolează și merge în bucătărie. După o noapte de somn, îi este foame și merge la frigider, îl deschide iar lumina becului din frigider îl lovește în față, constată că frigiderul lui este mai nud decât o vedetă porno.

Pentru a-și potoli foamea, unii români sunt puși să aleagă între muncă, sticlă,  furt și în cel mai rău caz grindă. Dece au aceste posibilități în condiția în care nu au ce mânca? Cei ce vor să muncească, vor căuta de muncă, cei ce cred că alcoolul ține de foame vor lua o sticlă, vor bea și se vor îmbăta apoi vor merge la cel mai apropiat magazin și îl vor sparge sau îl vor jefui pe vânzător apoi când se trezește din beție, au de ales între pușcărie și grindă, unii aleg să meargă în pușcărie iar alții să se atârne de cea mai rezistentă grindă.

Acest articol nu este o generalizare, nu este o critică asupra românului ci este un semnal de alarmă. În condițiile în care salariile scad, totul se scumpește, trăiești din ce în ce mai rău, vrei să muncești dar nimeni nu te angajează, se ajunge la ce este mai rău. Românului fără servici, în general îi este de ajuns un salariu minim pe economie dar, să fie sigur că îl va primi și luna viitoare.

Parlamentarului Român, nu îi ajung 2-3 case plus 2-3 mașini plus 2-3 milioane de euro în 2-3 conturi și nu fac 2-3 ani de pușcărie pentru că fură 2-3 găini pentru că nu a mai mâncat de 2-3 săptămâni și mai mult ca sigur nu ajunge la 2-3 metri atârnat de grindă așteptând să fie băgat la 2-3 metri sub pământ. Acești 2-3 sunt acele procente din totalul românilor care o duc cu adevărat bine, iar, acești 2-3% din românii fericiți îi găsești în parlamentul României de obicei sau prin Maldive pe șezlong.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *