Problema angajarii

Cunosc mulți tineri, inclusiv eu care atunci când vor să se angajeze se lovesc de criterii idioate de selecție, astăzi voi dezbate puțin aceste criterii.

Un prim criteriu este experiența. Experiența constă în minim doi ani de lucru într-un anumit domeniu, pe o anumită funcție și cum cei mai mulți abia ies din școală, ce posibilități au? În școală înveți până nu mai poți teorie iar când ești față în față cu angajatorul, îți pune întrebarea „Experiență?” și ce îi poți răspunde decât „Nu am”, după acest nu am, sau am prea puțină ești oarecum liniștit cu răspunsul angajatorului „ok, te vom contacta noi” și contactat vei fi….

Alt criteriu, este felul în care arăți, nu ceea ce ști. Mulți angajatori preferă „top modele” cu 2 clase decât oameni obișnuiți nu „scoși din cutie” cu 12-13 clase plus studii sau cunoștiințe temeinice. Unii nu sunt conștienți că de aici vine și falimentul, de geaba arăți perfect dacă nu te duce capul.

Un alt criteriu care te dă înapoi este etnia, religia sau locul de unde vi. Dacă nu ai aceași etnie ca ei, te cataloghează, asta se întâmplă des țiganilor ce vor să se angajeze.

Oricum, cel mai întâlnit criteriu și cel mai idiot, este acela cum că trebuie să ai experiență pentru a face ceva. De unde să avem experiență dacă nu ne ajuți? Poate suntem mai buni ca cei cu experiență, dar de unde să ști dacă nu ne dai o șansă? Voi angajatorii, v-ați născut învățați, experți, patroni?

Mulți vor să muncească dar puțini sunt lăsați să o facă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *