Pregatiti-va de desfundat canalizari

Breaza, orasul meu in care de doi ani o armata de muncitori sapa transee si buncare in care baga conducte de canalizare. Faptul ca acestia construiesc sistemul de canalizare nu este un lucru deloc rau dar, sa va povestesc cum se lucreaza la Breaza.

Se iau toate strazile posibile, se iau excavatoare si se excaveaza in toate partile, pe toate strazile. Pe strazile care au doua intrari se incep sapaturile la o intrare, se lasa balta si se incep si la cealalta ca nu cumva echipajele de urgenta sa aiba pe unde sa treaca  in caz de incendiu, sau alte urgente. Se fac gauri mari in asfalt peste tot, se semnalizeaza cum se pricep si muncitorii, caci intr-o zi era un semn asa de bine pus in cat iti semnala ca esti obligat sa ocolesti prin stanga dar, ce sa vezi ca in stanga era o groapa de 3 metri adancime…

Si cum spuneam, se sapa peste tot, se incepe peste tot dar nu se termina niciunde, in plus toata lumea spune ca acele conducte de canalizare bagate de muncitori sunt subdimensionate si, s-ar putea sa ne trezim cu fantani arteziene in casa, citindu-le prin baie meniul vecinilor care stau mai sus de noi.

Groaznic se lucreaza la noi, tare cred ca va fi nevoie des de firme care curata canalizarea infundata, la cum se fac pe aici canalizarile aceste firme nu vor duce deloc lipsa de clientela.

Incerc sa nu fiu rau dar, au si asfaltat o portiune de vre-o doi kilometrii, a doua zi asfaltul se lasase iar cand mergi cu masina zici ca esti cu barca pe valuri, asfaltul este tot denivelat. Asfaltul din cartierul meu turnat cred ca acum 10 ani, este mult mai bun decat cel turnat de astia acum, cel putin in 10 ani nu a aparut nici o gaura cu exceptia santurilor facute de cei de la Hidro Prahova care au conducte ce traverseaza soseaua… In rest asfaltul este ca in palma, oricum, ma mai bucur putin de el pentru ca vor ajunge si la noi cu sapaturile pentru canalizare si atunci, vor pregati si cartierul meu de razboi, sapand transee si lasandu-le cu lunile asa.

In centru, fix inaintea de statia de microbuz, zace de 2-3 luni o gaura imensa, pe care au lasat-o asa si vad ca in fiecare zi este lafel, este tot acolo dar nici un muncitor nu isi face aparitia sa o astupe sau sa mai retuseze ceva la ea. Este una din restul lucrarilor incepute si lasate balta pentru a incepe sapaturile in alta parte.

Asa, in stilul asta de lucru in care se incepe in toate partile si nu se termina in niciuna, Breaza a ajuns sa arate ca dupa razboi, soferii isi schimba mult mai des amortizoare si alte piese pe la masini, baietii destepti vand materiale pe la localnici sau sustrag bani din fondurile europene faacand lucrari de mantuiala. Noi prostii stam si suferim iar ei se imbogatesc pe banii nostrii. Totu-i bine si frumos in Romania, trebuie sa manance si firmele care lucreaza cu statul o paine si daca se poate sa fure cot la cot cu politicienii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *