Povestea lui Păcală Part.2 – Păcală la Picnic

Cum acel mamifer care din întâmplare este cetățean român, deseori iese la picnic, petrece și se distrează și lasă în urmă gunoaie, să vedem cum se comportă Păcală la picnic…

După o săptămână de muncă și dimineți mahmure, Păcală se trezește într-o duminică dimineață cu o poftă nebună de grătărel, își trezește nevasta, copii, îi urcă în mașină și pleacă cu ei la iarbă verde (ca românul). Ajunși pe o pajiște, plantează masa (de plastic), umbrela (de plajă), scaunele (la masă), deschide ușile mașinii și dă maneaua la blană. Din decor bine- nțeles că nu lipsește sfântul grătar, sfânta pungă de carne pusă la rece în pârâul de lângă, sfânta ladă de bere pusă și ea la rece în pârâu și a dracu nevastă ce spală vasele cu detergent tot în acel pârâu, puțin mai sus (de reținut) de punga de carne.

La picnic, Păcală sociabil din fire își face noi prieteni burțoși, cu cruci de aur la gât (de obicei minim 20 cm lungime) și ochelari de aviator. Petrecând la o laltă cu noii prieteni, se face și grătărelul și păcală, poate din obișnuință sau poate de sete se pune pe băut și bea și bea și tot mai bea…

Nevasta, femeie vrednică, pune masa, toți se ospătează și vine seara.

Toată lumea strânge masa, scaune, lada goală, grătarul (nu înainte de a răsturna cărbunii în râu să nu cumva să ia foc iarba verde) și pleacă. În urma lor lasă gunoaie ca de obicei, ca și ceilalți prieteni burțoși.

Revenind la plecarea lui Păcală, acesta după o zi de petrecut pe pajiște, se suie la volan, ne mai văzând prea bine cei drept, pleacă conducând spre casă. Din fericire, doar ca povestea să nu se termine tragic acesta ajunge acasă și încercând să intre în curte, intră cu tot cu stâlpul gardului.

Al nostru petrecăreț Păcală, trece peste faptul că tocmai a dărâmat gardul și pleacă liniștit spre birt. După âteva ceasuri de stat în birt, Păcală iar „intră în schimbul de noapte la cadastre” și iar va merge spre casă măsurând ulițele satului, iar își va saluta prietenele tufe, iar își va bate inamicii stâlpi și iar va ajunge acasă rupt.

România este o țară frumoasă, plină de verdeață și oxigen dar păcat că există oameni ca păcală care, din dezinteres sau din simplă prostie, atunci când ies pe undeva, nu neapărat la grătare ci și pe stradă, nu se uită unde aruncă o hârtie și astfel, o hârtie azi, o hârtie mâine va ajunge să trăiască între gunoaie.

2 Responses to “Povestea lui Păcală Part.2 – Păcală la Picnic”

  1. Alina spune:

    Asta nu este o poveste individuala … deoarece 75% sunt numai „pacala”, daca nu mai mult…Nu o spun din pesimism, insa la capitolul acesta, cine mai are vreo speranta de evolutie, e in zadar… 😐

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *