Pompa submersibila sau hidrofor?

Salutare, haideti sa va povestesc despre o problema pe care o au mama si matusa mea la magazin de ceva timp. La magazinul din apropierea casei mele, lucreaza matusa si mama mea, au nevoie de apa ca la orice alt magazin. Pana acum ceva timp aveau apa din reteaua publica administrata de Hidro Prahova insa, langa magazin este o fantana.

Acum ele trag apa din fantana cu un hidrofor, acesta a costat destul de mult fata de cat le-ar fi costat o pompa submersibila. Cu hidroforul au probleme din cauza ca desi este scump pentru ce poate el sa faca, este de productie chinezeasca si nu prea lucreaza cum ar trebui. De cele mai multe ori nu se amorseaza si impinge apa inapoi in fantana fiind nevoie sa il scoti din priza pentru a nu merge continu.

Atunci cand l-au luat, eu le-am recomandat sa ia o pompa submersibila, pentru o ghiuveta cat au ele nevoie este mult mai ok decat acel hidrofor. Pompa o baga in fantana, langa ghiuveta punea un comutator de unde sa porneasca pompa si scapa de problemele hidroforului care este si destul de complicat de amorsat si nici nu are un randament prea bun.

Sunt pompe submersibile italiene care se pot transforma in hidrofor prin adaugarea unui vas de expansiune, un presostat, manometru si a unei supape de sens. Partea buna la aceasta este zgomotul mult mai redus decat cel facut de un hidrofor si puterea mai mare decat a hidroforului cumparat.

Am in zona mai multi vecini care au optat pentru astfel de pompe si sunt mult mai multumiti decat de un hidrofor clasic. Hidrofoarele sunt galagioase si de doua categorii, sunt hidrofoare bune dar scumpe si ieftine dar in cazul lor este ca la loz in plic, depinde de noroc in a gasi un hidrofor ieftin si fara probleme.

Pentru magazin nu au nimerit tocmai unul bun, acesta la instalare s-a constatat ca are o piesa din metal (cred ca ceva fonta) care ar fi trebuit sa aiba doua gauri pentru suruburi, doar ar fi trebuit pentru ca aceste doua gauri lipseau. A trebuit sa cumpere separat acea piesa cu gaurile date pentru ca oricat te-ai fi chinuit nu ai fi reusit sa dai gaurile astfel incat sa se potriveasca la montaj.

Eu, ma intreb dece sa te mai chinui cu hidrofoarele mari care ocupa spatiu si sa nu iei pompe submersibile. Pompele acestea sunt ieftine, pretul uneia bune fiind cel al unui hidrofor mediocru, gasesti pompe chiar si de productie romaneasca si sunt extrem de practice.

Voi folositi clasica galeata, pompe sau hidrofoare pentru a scoate apa din fantana?

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *