Poarta centura de siguranta!

Centura de siguranta, motivul din care ma cert des cu cei care se urca ca si pasageri in masina mea pentru ca acestia refuza sa o poarte. Pentru mine trasul centurii de siguranta a devenit o obisnuinta, fiind primul lucru pe care il fac dupa ce pornesc motorul masinii. Nu fac asta pentru a scapa de amenda sau pentru ca da bine, fac asta pentru ca este mai utila decat s-ar crede.

Stiai ca airbeg-ul iti poate rupe gatul daca nu ai centura de siguranta? Da, poate face asta pentru ca centura de siguranta are rolul de a te tine in scaun in momentul in care explodeaza airbeg-ul, asta pentru ca acel balon declansat de o dinamita (capsula cu praf de pusca) sa nu te loveasca in fata sau piept. Pe langa faptul ca un airbeg iti poate rupe gatul, iti poate opri respiratia atunci cand sare si iti vine in piept, presiunea fiind enorma si simtindu-se ca un pumn in fata.

Da, centura de siguranta in cele mai multe cazuri face diferenta dintre a lua un airbeg in fata si a-ti lovi capul de un balon deja umflat. Centura face diferenta intre a iesi prin geam sau a ramane pe scaun.

Poarta centura!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *