Platformele de joburi si prostiile de care dai

In acest articol vreau sa prezint o situatie enervanta de pe siteurile de joburi, cunoscute ca bestjobs, tjobs, ejobs pe care intru zilnic pentru a-mi cauta n loc de munca cel putin stabil.

Ce ma supara? Ma supara faptul ca vad joburi de genul „Reprezentant ofriflame sau avon” si joburi la care pentru obtinerea unui job sau pentru promisiunea unui loc de munca se cer asa zise taxe de procesare dosar. Taxe care nu sunt tocmai mici si care mi se par absurde, mama a patit acum un an si jumatate, doi ani, ca dupa ce a platit astfel de taxe (fara a ma intreba si pe mine) sa fie chemata pe la sediul firmei la asa zise interviuri dar, intotdeauna nefiind angajata (in total 12 interviuri la Bucuresti). Aceste taxe pleaca de la 500 de lei si mi se par total absurde, chiar daca firma este de recrutare, acela ce aplica nu aplica sa se afle in treaba, isi cauta un job pentru ca nu are bani, nu are un loc de munca deci nu are de unde sa plateasca acea taxa cel mai probabil, insa acest tip de anunturi in final este cat decat acceptabil.

Un alt tip de anunt este acela in care se angajeaza modele pentru videochat cu salarii de 1000 de euro pe saptamana si se garanteaza ca nu este vorba de prostitutie… Hai nu zau, cine iti da tie 1000 de euro pe saptamana pentru a vorbii cu cineva fara sa ii arati tot? Mai ales ca modelele ar face videochat dintr-un studio, aceste studiouri de cele mai multe ori sunt capcane pentru tinere credule care aspira la imbogatire rapida dar sfarsesc in a se prostitua prin tari ca Germania, Franta, Olanda si altele.

In fiecare zi dau de aceste joburi si inca unele adaugate de o firma din Arad, asa zisa firma, care iti promite joburi in agricultura, constructii, medicina si altele cu plecari rapide, insa te pun sa platesti taxe de procesare a dosarului, taxe consistente si cand ajungi la Arad sa te urci in autocarul promis, astepti mult si bine caci acesta nu mai vine. Cele mai multe astfel de anunturi sunt tepe pe fata insa ma surprinde faptul ca foarte multi aplica la ele.

Pe mine ma incurca groaznic astfel de anunturi pentru ca in loc sa vad ce ma intereseaza, vad toate prostiile, irelevante cautarilor mele prin filtrele de pe platforme. Practic acelasi anunt este bagat in zeci de categorii si orice filtru ai alege, dai de el. Am mai gasit un anunt pe bestjobs ieri al unui de vindea tabla…. Eu caut joburi si dau de anunturi de vanzare….

Unde sa mai gasim si noi joburi daca controversatele platforme care se ocupa cu asa ceva lasa mana libera publicarii tuturor prostiilor irelevante?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *