Philips GoGear Ariaz: autonomia e literă de lege!

Philips GoGear Ariaz: autonomia e literă de lege!

Philips GoGear Ariaz: autonomia e literă de lege!

Cu excepţia iPod-urilor, playerele MP3 / multimedia şi-au cam pierdut şarmul, cel puţin în România. De „vină” sunt telefoanele mobile care oferă acum un nivel de calitate comparabil cu cel al unui player dedicat, ba chiar superior în numeroase cazuri. Cu Philips GoGear Ariaz (versiunea de 4 GB), am încercat să fac uitată muzica de la telefon şi să redescopăr avantajele utilizării unui multimedia player.

GoGear Ariaz are dimensiunile de 92 x 52 x 8,9 mm – comparabile cu untelefon mic (gen Xperia X10 Mini) şi cântăreşte 91 de grame. Plasticul din care este fabricată carcasa încearcă fără prea mare succes să imite aluminiul şlefuit, în vreme ce padul de navigare în patru direcţii reuşeşte să ne păcălească vizual pentru o clipă, dându-ne impresia că este sensibil la atingere. Departe de o astfel de implementare, controlul se face printr-o apăsare sănătoasă a butoanelor.

Philips GoGear AriazPhilips GoGear Ariaz

Ecranul de 2.4 inch cu rezoluţie QVGA poate afişa imagini (JPG, IMG) şi filmuleţe în format WMV9, la rezoluţie de 320 x 240 pixeli şi cu o rată de compresie de maximum 512 Kbps. Experienţa video pe un astfel de player se situează aşadar la un nivel „basic” şi nu constituie o atracţie principală.

Philips GoGear Ariaz va fi folosit în mare parte pentru redarea MP3-urilorşi ascultarea posturilor radio.

Meniul este structurat într-o matrice de 3 x 3 ce are în centru music player-ul. Acesta ne întâmpină cu o librărie împărţită în şase secţiuni: All Songs, Artists, Album Art, Albums, Playlists şi Audiobooks. Pe ecranul de redare audio apare coperta albumului (foto), titlul piesei şi numele artistului. Jos de tot se observă bara de stare, timpul scurs şi durata totală a piesei. Informaţiile legate de modul de rulare sunt şi ele prezente şi constă în mici iconiţe grafice care indică dacă redarea se face aleator sau dacă modul „repeat” este activ.

Schimbarea setărilor audio specifice (mod de rulare, egalizator, editare playlist) se face cu ajutorul meniului contextual ce poate fi accesat prin apăsarea butonului dedicat poziţionat în partea din dreapta sus a padului de control.

Philips GoGear AriazPhilips GoGear Ariaz

Calitatea sunetului este peste medie, la fel şi căştile in-ear livrate în pachet. Căştile izolează foarte bine zgomotul din exterior, fără implementarea unor tehnologii scumpe precum „Noise Cancellation”. În metroul Bombardier spre exemplu, cu volumul dat la 20/30, sunetul nu este alterat de zgomotul exterior.

Până aici nimic special dacă este să ne raportăm la telefoanele multimedia. Autonomia face însă diferenţa. Am fost un pic sceptic cu privire la specificaţiile producătorului legate de autonomie, dar cele 45 de ore de redare audio continuă menţionate s-au consemnat şi în practică. Încărcarea acumulatorului se face prin portul miniUSB, la fel şi transferul de date.

Preţul lui Philips GoGear Ariaz este de aproximativ 350 de lei, un pic cam mare îmi permit să spun. Ne-ar fi plăcut ca printre dotări să se numere şi slotul microSD pentru extinderea memoriei (4 GB e cam puţin), însă Philips a optat pentru o altă strategie. Cine doreşte să stocheze mai multe piese poate alege acelaşi player, dar în versiunea de 8 GB sau de 16 GB.

Philips GoGear AriazPhilips GoGear Ariaz

Plusuri şi minusuri

[+] Calitate satisfăcătoare a sunetului, peste medie;
[+] Căştile in-ear izolează foarte bine muzica de zgomotul din exterior;
[+] Autonomie excelentă – peste 45 de ore de redare audio;

[-] Tastele de navigare se apasă destul de greu;
[-] Aspect nu foarte atractiv.

Concluzie: Philips GoGear Ariaz, chiar dacă nu excelează la capitolul design, se dovedeşte a fi un produs de calitate, remarcabil prinreproducerea bună a sunetului şi autonomia excelentă. Preţul este un pic măricel dar în limite acceptabile.

sursa

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *