Pentru viitoare mamici si viitori tatici

Te-ai gândit in trecere, în diferite etape ale vieții, mai mult în glumă, că ți-ai numi copilul X dacă este băiat, Y dacă este fată. A venit însă momentul mult așteptat și trebuie să-i dai un nume copilului care urmează să vină pe lume. Îți dai seama acum că alegerea este mult mai dificilă. Cum să faci mai ușor triajul dintre toate numele care-ți plac?

Dacă decizia este una pe care o luați în cuplu, certurile sunt inutile. Din câte nume există pe lumea aceasta, este imposibil să nu găsiți unul care să vă convină la amândoi. Dacă dorești cu ardoare un anumit prenume pentru micuț, gândește-te la câteva motive pe care să le prezinți calm și vei vedea că vei avea mai mult succes în acest mod.

Multe familii au obiceiul de a numi un nou-născut după o altă persoană din familie, de cele mai multe ori care nu mai este printre noi, pentru a-i onora memoria și a continua o tradiție. Astfel, arborele genealogic poate fi o sursă de inspirație pentru viitorii părinți. Tot ca urmare a unei tradiții vechi de secole, bebelușii sunt botezați cu un nume de sfânt pentru a avea un protector. În plus, orice copil se bucură să primească daruri o zi în plus pe an.

Moda în zilele actuale se desprinde de căile tradiționale. Datorită globalizării, a dispariției treptate a frontierelor lingvistice, multe prenume sunt de origine străină. Ideea din spate este că un copil ar trebui să aibă un nume unic, uneori exotic, care să îl facă să se simtă special. Nume de origine spaniolă, ca Ricardo sau Anabela, sau cele anglicizate, ca Johnny sau Harry, prind teren, chiar și în România, oricât de straniu sună în urechile noastre. Oricare ar fi numele selectat, cel mai important este ca viitorul adult să îl poarte cu mândrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *