Pentagrama

pentagramă este o stea cu cinci colțuri desenată cu ajutorul a cinci linii drepte. Cuvântul provine din limba greacă,Pentacle 3.svg unde πεντάγραμμον (pentagrammon), înseamnă „cu cinci linii”.

Pentagrama în sine este antică, dar semnificațiile adânci pe care noi le știm sunt destul de recente. Așa după cum veți citi a fost folosită în multe moduri și semnificațiile s-au modificat radical.

Prima folosire a pentagramei a fost descoperit de istorici în jurul anului 3500 î.Hr. într-un oraș numit Ur, în vechea Mesopotamie. Au fost folosite ca ornamente pentru oale și sunt legate de prima creere a limbii vorbite.

Mai târziu, pentagrama a fost folosită ca semn de roialitate, tot de aceeași Mesopotamie. Apoi a reprezentat Puterea Imperială, care a ajuns în cele patru colțuri ale lumii.

Pentagrama, de obicei cu un cap de țap este folosită de Sataniști (mai mult LaVeyenii), dar și de veneratorii diavolului, care au un stil de viață total diferit.

Mulți oameni folosesc Pentagrama doar pentru a speria, pentru că este asociată Satanei/Diavolului, dar după cum ai citit, nu are nicio legătură cu asta. Dacă porți Pentagrama și oamenii sunt șocați, poți să le explici că nu au motiv să fie intimidați și că tu nu venerezi niciun diavol. Dacă știi de ce o porți, nu trebuie să-ți fie rușine de acest lucru și să o ascunzi de părinții tăi.

În esență, pentagrama este un simbol religios păgân. În zilele noastre, termenul „păgân” a devenit aproape sinonim cu divinizarea diavolului – o eroare gravă. Cuvântul provine, de fapt, din latinescul paganus, care înseamnă locuitor al zonelor rurale. „Păgânii” erau, de fapt, țăranii needucați, care practicau vechea religie întâlnită la țară: a venerării naturii. Atât de mare era teama Bisericii de cei care locuiau în villes (fr. – oraș; casă de la țară), încât banalul termen „sătean” – vilain – a ajuns să definească un suflet păcătos.

Pentagrama este un simbol precreștin asociat cu venerarea naturii. Anticii considerau că lumea are două componente – cea masculină și cea feminină. Zeii și zeițele lor colaborau pentru a menține echilibrul de forțe. Yin și Yang. Când masculinul și femininul se aflau în echilibru, în lume domnea armonia; dezechilibrul lor ducea la haos. Pentagrama este reprezentativă pentru componenta feminină a tuturor lucrurilor – un concept pe care istoricii religiei îl numesc „femininul sacru” sau „Zeița”. În sensul său de bază, pentagrama o simbolizează pe Venus, zeița iubirii sexuale și a frumuseții.

sursa

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *