Oficial Malta: România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă

România are toate ingredientele pentru a deveni o destinaţie turistică importantă, dar nu ştie încă să le „împacheteze”, crede Mario de Marco, secretar parlamentar pentru turism, mediu şi cultură în cadrul Guvernului din Malta.
„Aveţi o ţară minunată, cu lacuri, munţi, mare, deci aveţi toate ingredientele. Este doar o chestiune de cum le împachetaţi. În plus, şi oamenii sunt minunaţi. Deci, odată ce le aveţi pe toate acestea, este doar o problemă de timp până când România va deveni o destinaţie importantă în Europa”, a declarat De Marco pentru MEDIAFAX. 

El a arătat că Malta a avut în primele 4 luni ale acestui an o creştere de 23% a turismului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care 2010 a fost un an record în ceea ce priveşte numărul de turişti străini, adică 1,3 milioane de persoane.

„Evident că am luat măsuri pentru stimularea fluxului de turişti. Malta este o insulă, deci turiştii nu au cum să ajungă aici ca în România, cu trenul sau autocarul. Toţi turiştii noştri vin pe calea aerului, mai puţin cei care sosesc cu feribotul din Sicilia, însă aceştia reprezintă doar 2%. De aceea, în primul rând am investit în infrastructură. Aveam acum câţiva ani 54 de rute. Am ajuns la 76 de noi rute”, a afirmat De Marco.

Detalii pe Mediafax.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *