O reclama care pe mine ma instiga la vandalism.

Burn se pare ca a scos o reclama ce instiga la vandalism, cel putin asta este parerea mea. Reclama preyinta un grup de tineri pasionati de graffiti. Toate bune si frumoase pana ce acesti tineri intra intr-un depozit unde gasesc o masina a militiei comuniste pe care se apuca sa o „revopseasca”. Baietasii intra prin efractie in depozit, au cagule sau fata acoperita, sunt pusi pe fapte mari….

Titlul postarii pe facebook este: „Ultima masina de MILITIE a fost luata cu asalt in Bucuresti. „, acest titlu ma duce cu gandul la vandalism, apoi continutul reclamei ma duce cu gandul la vandalism. In aceasta reclama nu vad partea artistica a graffit-ului, vad doar partea de vandalism, fiind ultima masina a militiei nu mi se pare normal sa fie vopsita de baieti, normal ar fi sa stea intr-un muzeu, sa fie intretinuta ca orice masina de epoca, parte a istoriei romanesti.

Aceasta este reclama despre care va vorbesc iar comentariul meu pe facebook cat si reactiile le puteti vedea in cele ce urmeaza.

The Oven - Fotografii din cronologie

 

Ca sa fiu inteles, nu critic graffiti-ul, critic doar mesajul transmis de aceasta reclama care mie imi inspira ceva de genul „Masina de politie, pe ea cu vopseaua”. Nu imi plac politistii dar, am totusi o urma de bun simt si educatie, cred cu tarie ca valorile istorice trebuiesc respectate. Un mesaj care regizorul si scenaristul reclamei: Inainte de a publica un material, gandeste-te la perspectivele vizuale, unii vad doar imaginea dar altii pot intra in esenta mesajului!

2 Responses to “O reclama care pe mine ma instiga la vandalism.”

 1. Anonim spune:

  Salut, tind sa cred ca unii oameni s-au schimbat, au evoluat, dar aici dragule blogger nu-ti prea dau dreptate. Dumneavoastra nu intelegeti ca aceasta reclama este aranjata, cineva i-a lasat sa faca aceasta reclama, poate cineva ar fi avut in proprietate aceasta dubita si cei de la Burn le-a dat bani sau au cumparat-o, am vazut astfel de dubita la un om normal, nu la politist sau om cu rang inalt ci la un simplu om. Mesajul care l-am inteles eu este creativitatea si aceasta arta numita graffiti. Chiar daca este ilegala aceasta practica oamenii incearca sa faca asa ceva, nu sunt multi grafferi la noi in tara care poate sa faca un graffiti frumos. Eu sunt din „generatia noua” am doar 19 ani si din punctul meu de vedere aceast lucru (graffiti-ul) este o „arta” da un pic de culoare unui lucru care este neplacut, aceasta reclama nu ma instiga la vandalism deoarece este ceva aranjat. Cu respect dar nu va dau dreptate la ce ati scris, nu sunt consumator de energizante(mi se par nocive, parere personala), nu sunt fanul marcii Burn sau a altor prostii de genu, doar ca reclama mi se pare bine realizata. Cu stima si respect, un pusti.

  • MarinelPadurice spune:

   Iti inteleg parerea insa cum am spus nu critic reclama in sine ci mesajul transmis…. este clar ca este facuta in cadru perfect legal dar mesajul transmis este unul cel putin ilegal….
   Graffiti-ul este o arta si eu respect arta dar aici este vorba de mesajul transmis.
   Lasand de-o parte faptul ca este o reclama a burn, sa luam doar mesajul si cadrul…. Un depozit si pusti care intra prin efractie, fac graffiti pe o masina a militiei… asta este un act de vandalism daca nu se intampla ca in momentul de fata in cadrul unei reclame…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *