O afacere in domeniul conferintelor si prezentarilor

Iar scriu azi, stau in pat si ma gandesc la afaceri, am vazut ca guvernul acorda 10mii de euroi pentru un start-up tinerilor. Ma gandesc la o afacere, un business care sa aiba ca obiect de activitate distributia materialelor si aparaturii necesare dotarii salilor de conferinte. Adica sa ma bag pe cont propriu in distributia de video proiectoare si flipchart-uri pentru conferinte.

Este un domeniu din care poti castiga destul de bine, ami ales ca poti distribui si in scoli si institutii de tot felul fipchart-uri de hartie sau flipchart magnetic. Acestea sunt ustensile extrem de bune si de mare ajutor in prezentari dar si in sedintele tinute de sefi cu angajatii. Desenandu-le si trasandu-le obiectivele pe o tabla, le poti explica mai bine cum sta treaba si cam ce vrei tu sa faci, astfel si angajatii/ participantii la conferinta pot intelege mai bine.

In mediul acesta de distributie nu este chiar usor sa te bagi dar cred ca daca voi depune ceva efort si voi reusi sa imi formez o clientela pot face dintr-o mica afacere un business de succes. In general afacerile cu aparatura pentru birouri, papetarie si birotica merg bine, clienti sunt la tot pasul tu trebuind doar sa reusesti fidelizarea acestora.

In scoala aveam table albe pe care scriam cu markerul, un fel de flipchart de mari dimensiuni, intelegeam mai bine ce scrie decat intelegi pe tablele negre unde se scrie cu creta, este si mai curat disparand praful de creta. Singurul inconvenient era ca trebuia sa cumparam intruna markere in rest, era totul ok cu ele.

Imi plac aceste metode de prezentare, imi plac salile de conferinta si mi-ar placea sa fiu eu cel ce le doteaza cu sisteme complexe de prezentare audio-vizuala. Clientii ar fi dintre cei mai selecti, oameni cu care ai ce vorbi, oameni cu care iti face placere sa vorbesti. Este o idee buna de business zic eu, daca voi face rost de bani, asa ceva imi voi deschide cel mai probabil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *