Nume de baieti

In ultimii ani, din ce in ce mai multe nume de baieti si-au castigat popularitatea printre viitorii parinti, multe dintre ele avand origine straina sau fiind inspirate de celebritatile contemporane de la noi si de peste hotare. Dintre multitudinea de nume care sunt disponibile alegerii celor care isi vor castiga, in curand, statutul de parinti, exista unele care se consacreaza si nu se demodeaza, totusi, odata cu trecerea anilor.

De exemplu, acele nume de baieti care par sa treaca si peste frontierele timpului sunt cele care dateaza inca din vremurile antice, ele fiind purtate de eroi mitologici sau de filosofi consacrati. Alexandru este un astfel de exemplu, ce s-a deosebit, in fiecare epoca, dintre alte nume de baieti, odinioara fiind purtat de catre figurile istorice nobile, ce isi lasau puternic amprenta asupra societatii in care traiau. Astazi, acesta inca mai este la moda, insemnatatea sa fiind cunoscuta chiar si de catre cei mici, datorita nenumaratelor carti si filme care au fost create pentru a aduce aminte de gloria lui Alexandru cel Mare. Totusi, putini stiu adevarata semnificatie a acestor nume de baieti: Alexandru, de exemplu, este expresia greceasca pentru sintagma „ocrotitorul barbatilor”. Multe dintre cele mai populare nume de baieti, la moda de-a lungul istoriei, sunt expresii ce ilustreaza unele calitati sau defecte.

Atunci cand fericita familie asteapta gemeni sau tripleti, alegerea unor nume de baieti potrivite devine o provocare si mai mare. Fie ca e vorba despre doua sau despre trei nume de baieti, acestea ar trebui, in mod normal, sa aiba legatura intre ele, pentru ca viitorii copii sa nu se simta diferentiati. Astfel, parintii trebuie sa aleaga cu grija nume de baieti, care, conform teoriei care face conexiunea dintre personalitate si nume, sa fie compatibile intre ele, pentru ca viitorii frati sa nu se certe intre ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *