Nici in 2014 nu intram in Schengen

Conform gandul.info se pare ca nici in 2014 Romania si Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen, in urma declaratiei presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso facuta luni seara pentru postul privat de televiziune din Franţa LCI. „România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014 (…) sunt prea multe opuneri”

screen-shot-2013-10-24-at-4-55-25-pm

Într-un interviu acordat în septembrie postului public de radio din Bulgaria, Barroso afirma că România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând.

„Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând”, declara el.

România şi Bulgaria urmează ca, după o perioadă de tranziţie de şapte ani de la aderarea la Uniunea Europeană (UE), să adere la Spaţiul Schengen, înăuntrul căruia sunt eliminate controalele la frontieră între state membre.

Aderarea celor două state membre UE la Spaţiul Schengen a fost respinsă în septembrie 2011, la solicitarea Finlandei şi Olandei, care denunţau corupţia şi lipsa unor acţiuni concrete împotriva crimei organizate la Bucureşti şi, respectiv, Sofia.

Se pare ca nici anul viitor nu vom avea intrare libera in Schengen, ma intreb dece se mai incearca, nu suntem voiti in acest spatiu dar vorba romanului „Daca voi nu ma vreti, eu va vreau”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *