Am nevoie de un espressor pentru cafeaua de dimineata

Nimic nu se compara cu o cafea dimineata, pe stomacul gol este tot ce-ti trebuie uneori. Dar, sincer prefer sa ma trezesc, sa imi mut fundul de pe pat pe scaunul de la birou si sa imi vina cafeaua in urmatoarele 5 minute la nas, lucru ce se intampla cand este mama acasa, insa cand nu este trebuie sa o „gatesc” eu si detest sa stau sa ma uit la apa aia cum fierbe atat de greu.

espressor-Bosch-Tassimo-TAS-4012EEMa tenteaza sa imi iau un Espressor, ma modernizez si ii gasesc eu un loc in camera. Am vazut acum cautand pe net, un review pe alecia.ro la un Espressor Bosch Tassimo, care pare exact ce imi trebuie pentru moment, adica aici spune ca face o cafea buna si un espesso ok, eu prefer espresso scurt, mic dar puternic, dupa o doza bine facuta nu mai am probleme toata ziua. Daca mai face intre timp si ciocolata calda cu atat mai bine.

Nu prea imi place conceptul de tdisc, discuri pe care le gasesti foarte greu la noi, in Germania erau niste espresoare cu discuri de cafea, nu stiu daca sunt tot ca si acestea dar, acolo le gaseai oriunde si erau foarte ieftine. Il bagai in aparat si in 2 minute aveai o cafea geniala, unde mai pui ca acolo majoritatea aparatelor espresso au si cablu pentru priza de masina la 12v. deci, il poti lua cu tine in masina si iti poti face pe drum cafea ceea ce este genial.

Mai visez eu si la espressoarele acelea de la lavazza, concepute special pentru baruri, extrem de mari dar profi, la alea faci cea mai buna cafea EVER, rapid si multa. Insa pretul inchirierii acelui espressor este ca pentru baruri, deci nu mi-l pot permite si inafara de asta, unde il pun, poate afara in curte, acolo am destul spatiu pentru hardubie.

Oricum piata este plina de astfel de aparate espresso, am de unde alege dar momentan cred ca voi testa un filtru de cafea care zace printr-un dulap de ceva ani, nu a fost folosit si cred ca ar iesi niste nesuri la el, o nebunie. Cand eram mai mic faceam ceai la filtru de cafea, cate o cana dinaceea mare de filtru. Acum ca tot mi-am adus aminte de el il voi punela treaba pentru a-mi face nes, tot sta degeaba in dulap, aduna praf fara rost, macar sa ii dau ceva util de facut. Bineinteles ca nu va face nesul ca un espressor, acesta il face prin picurare iar un espressor il face sub presiune, deci nu va iesi la fel de bun, dar acceptabil tot va fi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *