Masinile De Spalat Rufe, Cum Sa Le Alegeti

masina-spalat-rufeDesi poate la prima vedere alegerea unei masini de spalat rufe nu pare chiar atat de dificila, mai ales in conditiile in care poate aveti un buget fix, adevarul e ca sunt mai multe elemente care trebuie luate in considerare si e important ca macar sa stiti care sunt acestea.

Una din primele criterii la care va trebui sa va uitati este legat de producatorul masinii de spalat. Multi din noi avem anumite preferinte, mai ales daca am avut experiente placute cu anumite firme in trecut. O masina buna de spalat poate fi folosita si un deceniu inainte de a fi inlocuita, asa ca un brand de calitate poate fi un atu. In plus, marcile mari in general investesc si mai mult in cercetare si dezvoltarea unor noi tehnologii, astfel incat ofera functii inovative si mai avansate.

In functie de bugetul de la care porniti, veti descoperi ca exista masini de spalat cam pentru orice buzunar. Cei care vor un produs din clasa Premium au la dispozitie modelele mai scumpe de la Whirlpool, Indesit sau Ariston, dar au in acelasi timp acces la masinile de spalat rufe Miele, foarte cunoscute si apreciate in vestul Europei.

Veti descoperi foarte multe marci pe piata romaneasca, de la cele gen Samsung, LG, Zanussi, Electrolux, pana la marcile Arctic, Beko sau Heinner. Exista optiuni pentru toate buzunarele si s-ar putea ca un model ieftin sa va fie arhisuficient.

Capabilitatile masinii sunt deasemenea foarte importante. Cele doua criterii care sunt foarte des folosite sunt capacitatea masinii si viteza de centrifugare/stoarcere a rufelor. La modelele ceva mai scumpe, se poate adauga si optiunea de uscare a rufelor.

Cantitatea de rufe care poate fi folosita intr-o masina de spalat porneste de la 5 kg si in mod normal se duce pana la 7-8 kg, desi sunt si modele cu capacitate mai mare. Nu e nevoie sa alegeti automat masina de spalat cu capacitatea cea mai mare care vi-o permiteti. Pentru persoane singure, sau pentru familii de maxim 2-3 persoane, o capacitate de 5-6 kg de rufe s-ar putea sa fie mai mult decat suficienta. Familiile numeroase in schimb ar trebui sa se indrepte spre masinile care au o capacitate cat mai mare de spalare.

Viteza de centrifugare este cel mai des in intervalul 800-1200 RPM, dar sunt si modele cu viteze mai mari, de pana la 1600 RPM. Cu cat aceasta cifra este mai mare, cu atat mai bine se realizeaza stoarcerea rufelor. La finalul programului, veti descoperi ca rufele vor fi mai uscate daca rotatia este mare.

Clasa energetica este si ea foarte importanta, modelele decente fiind intre A si A+++. Va recomand sa investiti intr-un model A+++ daca va permite bugetul, veti descoperi ca pe termen lung veti economisi sume importante.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *