Locuitorii din Sydney vor primi 7.400 de dolari pentru a părăsi oraşul Mai mult: Locuitorii din Sydney vor primi 7.400 de dolari pentru a părăsi oraşul – Stiri externe | Libertatea.ro

Autorităţile din Australia se pare că au găsit o metodă pentru reducerea aglomerării urbane şi stimularea zonelor regionale din cele mai mare oraşe ale ţării. Astfel, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph, locuitorilor din Sydney li se va oferi câte 7.400 de dolari pentru a părăsi oraşul.
Guvernul australian încearcă să reducă congestionarea traficului, creşterea preţurilor la locuinţe şi extinderea oraşului, oferind proprietariilor de case din zona metropolitană din Sydney, care decid să îşi vânda locuinţele şi să se mute în regiunea de sud-est, o „subvenţie” din partea statului de aproximativ 7.400 de dolari. Însă, cu conditia ca valoarea noii case achiziţionate să nu depăşească suma 635.000 de dolari. Chiar dacă Australia este o ţară slab populată, aproximativ 60% din cei peste 22 de milioane de locuitori sunt concentraţi în marile oraşe de coastă.

Sursa Libertatea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *