Izolarea locuintei, tu ai izolat-o?

Uite ca vine iarna si ne vedem nevoiti sa retinem caldura in interiorul locuintei, nimic greu in asta dar cum este cel mai profitabil sa facem asta si cum se face? Izolarea locuintei nu este un proces greu daca este facuta de specialisti insa, este un lucru care ne scade facutra la curent si gaze.

In Germania, izolatia o faceam din niste paturi de vata minerala lipita pe folie de aluminiu, aceste paturi le puneam in pereti lipite intre ele cu benzi de aluminiu astfel incat, caldura se mentinea in acele apartamente 4-5 ore dupa ce opreai centrala termica. Acest tip de izolatii este ideal pentru mansarde sau case ce au pereti din gips carton, pentru casele de caramida, bca sau placi de beton este recomandat polistirenul.

Eu recomand pentru casele cu pod, acele paturi de vata minerala puse pe tavane, astfel izolezi foarte bine casa iar factura de incalzire scade considerabil, pentru ca nu are pe unde iesi caldura, aceste paturi fiind prinse intre ele cu benzi de aluminiu, un fel de scotch dar din aluminiu, ii putem spune ca este un fel de sudura pentru izolatie.

Izolarea locuintei, este de preferat sa se faca de specialisti, aceasta etapa este nu una grea dar cere pricepere si meticulozitate, sunt reguli care trebuiesc respectate pentru a nu te trezi cu izolatia atarnand sau cu spatii considerabile ramase neizolate, astfel pierzand caldura. O casa bine izolata este o casa economica, stim cu totii ca cele mai mari facturi pe timp de iarna vin la caldura dar, sa nu uitam ca pe timpul verii nu mai avem nevoie de aer conditionat, izolatia ajutand la pastrarea unei temperaturi confortabile in locuinta, astfel nu mai suferim de cald si nu mai suntem nevoiti sa dam drumul aerului conditionat, oricum nesanatos si un mare consumator de energie electrica.

In vremurile noastre, vremuri in care s-au inventat o multime de lucruri utile, trebuie doar sa ne adaptam si sa investim in confort si siguranta, trebuie sa facem mici eforturi pentru a face investitii pe termen lung care, in termen scurt se amortizeaza prin reducerea cheltuielilor. Pe vremea bunicilor izolatia se facea din stuf si lut, acum sunt metode mult mai bune si mai eficiente, sunt polistireni, vata minerala, vata bazaltica, acum avem cu ce sa izolam atat exteriorul cat si interiorul locuintei pentru un efect mai bun.

Daca izolezi peretii interiori, fatada, tavanele, pardoselile si mai ai si geamuri si ferestre bine facute, confortul este asigurat si nu iti mai bati capul cu facturile umflate din cauza pierderii caldurii, vei fi relaxat si te vei putea bucura de locuinta ta impreuna cu famila. Izoleaza-ti casa, redu cheltuielile apoi, ia-ti o vacanta, probabil o meriti pe deplin. Astazi este extrem de simplu sa reduci cheltuielile, trebuie doar sa investesti intr-o prima faza in modernizare, in scurt timp vei iesi pe plus mai mult ca sigur!

Pentru izolarea casei, poti apela la particulari sau firme specializate dar intotdeauna cauta meseriasi, oameni care stiu ce fac si iti pot oferi garantia lucrarii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *