Incepe sezonul de plantare a goji, aronia, merisor

Salutare, v-am mai spus pe aici pe blog despre prietenul meu care se ocupa de cresterea de arbusti de goji, aronia, pawlonia, merisor, mosmon si alte plante benefice pentru organism. Se aproprie sezonul de plantat arbusti si m-am gandit sa-i dau si eu o mana de ajutor cu promovarea asa ca va voi prezenta cateva caracteristici ale produselor vandute de el. Este vorba de Marin Constantin (Claudiu) cunoscut de multi ca producator autorizat de material saditor, arbori si arbusti. Pentru a vedea oferta puteti vizita sanatatedinplante.ro site pe care il administrez de cativa ani buni si care a legat prietenia intre noi, in prima faza el fiindu-mi client apoi imprietenindu-ne. El este omul care m-a ajutat in nenumarate randuri si ii sunt dator insa asta este alta poveste.

Sa va prezint arbustii de goji si ce sunt ei…

Fructele goji sunt de culoare rosie-portocalie si provin de la un arbust originar din China. Aceste fructe de padure au fost consumate de generatii, in Asia, in speranta prelungirii duratei de viata.

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca fructele goji pot trata mai multe probleme de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, febra si problemele oculare provocate de imbatranire.

Fructele goji sunt consumate fierte, crude sau uscate si pot fi folosite in compozitia ceaiurilor de plante, sucurilor, vinurilor si medicamentelor.

Sunt bogate in vitamina C, minerale si Beta-caroten.

Fructele de Merisor

Vedete in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, sunt printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative imbatabile. Fie ca sunt consumate proaspete sau uscate, fructele de merisor sunt o mina de sanatate pe care nu ai voie sa o ocolesti. Suc sau prajituri? Ei bine, sunt permise! Studiile au demonstrat ca merisorul duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene si ca extractul din fructe de merisor si consumul a minimum 2 litri de apa pe zi reduc cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala.

3 pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporeste nivelul de HDL (colesterol bun). Foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare.

Aronia

Povestea acestui arbust multianual, Aronia melanocarpa, pleacă din estul Americii de Nord, acolo unde îşi are originea. Băştinaşii acelor locuri l-au cultivat de-a lungul timpului pentru longevitatea, rezistenţa şi proprietăţile sale curative. Arbustul de aronia face parte din familia Rosaceae si este recunoscuta sub denumirile americane de Black Chokeberry sau Redberry.

A fost adus de ruși din America în Europa, este foarte rezistent la frig, fiind cultivat chiar și în Siberia. Dar la faima aroniei au contribuit și rezultatele cercetarilor științifice care au relevat efectele benefice în tratarea diabetului, a bolilor cardiovasculare și a cancerului. Datorita proprietăților ei, aronia a fost introdusă în dieta cosmonauților ruși in anul 1959.

Există doua specii de aronia, una cu fructe de culoare închisă (scoruș negru) și alta cu fructe roșii.

Mai multe detalii despre produse gasiti pe site, sunt produse 100% ecologic in pepiniera din Darza intre Crevedia si Mogosoaia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *