In pasi de dans

Nu stiu sa dansez, recunosc acest lucru si sincer nici nu prea am incercat sa imi exprim astfel emotiile, pentru ca da, dansul este o modalitate de a-ti exprima emotiile sau de a-ti elibera energia negativa transformand-o in ceva pozitiv, in arta. Eu nu am avut de la cine sa invat sa dansez, scoli de dans la noi in zona nu sunt, este un club al copiilor unde se fac dansuri, dar nu ma vad dansand pe populara, tiganeasca sau altele de genul.

Dance-HD-Wallpapers-2013_7O singura data am dansat, la balul majoratului cand am terminat liceul, dupa o luna de repetitii, am reusit sa dansez, sa dau tot ce-i mai bun din mine dar daca nu am repetat, am uitat. Invatasem vals si tango, dragute dansuri insa sunt dansuri elegante, eu nu prea sunt genul de om elegant, imbracat in costum, stiam pasii si ii faceam, eram ca o papusa de lemn condusa de un papusar mediocru.

Insa cei care stau in orase mari, unde dispun de societati care organizeaza astfel de cursuri, este si pacat sa nu participe. Sa luam exemplu cursuri de dans Bucuresti, sunt foarte multe societati in capitala care in cateva saptamani pot scoate din tine un dansator, daca nu un dansator profesionist macar unul mediocru care are putin habar ce si cum sa danseze. Daca as avea copii, i-as inscrie la astfel de cursuri, oricum in viitor voi avea gemeni si le voi pune chitara si tobele la dispozitie sa zdrangane la ele pana iese artisti din ei, dar pana atunci mai este si ma gandesc ca daca aveam bunici, o pereche de bunici caci mai am doar o bunica, i-as fi inscris la cursuri de dans, sa vad eu batraneii dansand pe vals, tango sau rock n’ roll dece nu.

Am o imaginatie destul de bogata si chiar imi imaginez doi batranei pe la 90 de ani, ridicandu-se unul din scaunul cu rotile iar celalalt aruncandu-si cadrul de sprijin si incingand un dans pe heavy metal, distractie curata.

Oricum revenind la realitate, dansul este unul dintre sporturile nobile, un sport plin de gratie si eleganta, un sport care isi aproprie partenerii si ii obliga sa interactioneze, un sport care a legat milioane de prietenii, un sport prin care tinerii isi consuma energia, fac din dans o arta dar il transforma uneori si in sport extrem. Pentru a vedea la ce ma refer am cautat pe youtube trei tipuri diferite de dans, un vals, un tango si un dans de strada sau street dance.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *